Godina agonije Tijaga Alkantare!

Od povrede ligamenata kolena oporavlja se najmanje šest meseci. Mladom asu Bajerna biće potrebno godinu dana, posle dve operacije.

Fudbal 11.12.2014 | 15:20
Godina agonije Tijaga Alkantare!

Igranje u velikom klubu i odlazak kod najboljih i najskupljih svetskih stručnjaka, nekada ne podrazumeva brz oporavak od povrede.

U slučaju Tijaga Alkantare čak ni uspešnu operaciju...

Mladi vezista Bajerna iz Minhena vratiće se na teren tek u martu, što znači da će zbog povrede ligamenata kolena odsustvovati punih godinu dana! Alkantara je povredio ukrštene ligamente 29. marta prošle godine u 25. minutu utakmice Bundeslige, sa Hofenhajmom (3:3 u Minhenu).

Od tada, obavio je dve operacije, što je oporavak od uglavnom šest meseci (mada ima primera i kada se igrač vrati za četiri) duplirao na punu godinu.
"Proces oporavka teče veoma dobro i optimisti smo. Imali smo sastanak sa lekarskim timom i Alkantara svakim danom sve više napreduje. Očekujem da će početi sa treninzima krajem februara ili početkom marta", rekao je Karl-Hajnc Ruminige za Bild.

Alkantara je 2013. godine prešao iz Barselone u Bajern na insistiranje trenera Bavaraca Pepa Gvardiole, ali je odigrao samo 25 utakmica i dao tri gola u svim takmičenjima. On je zbog povrede propustio prvih 12 kola Bundeslige u debitantskoj sezoni, a onda je na proleće doživeo tešku povredu.

Komentari / 0

Ostavite komentar