Видео: За њих нема притиска, само им дајте лопту!

Последње секунде четврте четвртине, разлика је само поен или два и један кош би могао да одлучи судбину вашег тима. Немате права на грешку, а притисак је све већи. То не може да издржи свако, међутим ОНИ нису свако!

Кошарка 11.12.2014 | 12:20
Видео: За њих нема притиска, само им дајте лопту!

Александар Сале Ђорђевић

Наш легендардни кошакркаш и садашњи тренер репрезентације Србије у овом спорту је током целе каријере важио за човека одлуке, што је правдао својим потезима. Свакако је најимпресивнији кош у последњој секунди против репрезентације Хрватске, када је тадашња Југославија успела да избори победу на Евробаскету 1997. због његовог вансеријског умећа. Навијачи Партизана никад неће заборавити и његову тројку у последњој секунди у финалу Купа европских шампиона 1992. у Истанбулу!

Богдан Богдановић

Постоји та жица у Србији да су играчи најбољи када је најтеже, а то је оправдао и млади Богдан Богдановић док је још играо за Партизан. У марту ове године Партизан је играо против Макабија у Београду, а неколико секунди пре краја утакмице, Богдан је преко руке противничког играча успео да погоди тројку за победу.

Лери Бирд

Дефинитивно је своје место међу нашим шутерима заслужио и легендарни Лери Бирд, који је бројне утакмице у својој каријери завршавао у последњој секунди нестварним шутевима. Тврдоглави Лери је увек тражио последњу лопту и лако се носио са притиском одлучујућег шута.

Никола Радичевић

Још увек дете када је у питању кошарка, али дете које је показало да се озбиљно може рачунати на њега у будућности. Тројка са нестварних 16 метара у последњој секунди друге четвртине против Реал Мадрида, изазвало је праву хаварију међу Шпанцима. Никола је за наш лист рекао да му ово није први пут да погађа нестварне шутеве и да ће наставити са том праксом.

Мајкл Џордан

Шта рећи о човеку који је "измислио" кошарку. Његови невероватни шутеви са свих крајева терена у сваком тренутку су излуђивали противнике, који нису имали решења за њега. Није било битно за њега да ли га чува један или два противника, увек је успевао да се избори и уради све што је потребно за победу његовог тима.

Коментари / 0

Оставите коментар