Video: Za njih nema pritiska, samo im dajte loptu!

Poslednje sekunde četvrte četvrtine, razlika je samo poen ili dva i jedan koš bi mogao da odluči sudbinu vašeg tima. Nemate prava na grešku, a pritisak je sve veći. To ne može da izdrži svako, međutim ONI nisu svako!

Košarka 11.12.2014 | 12:20
Video: Za njih nema pritiska, samo im dajte loptu!

Aleksandar Sale Đorđević

Naš legendardni košakrkaš i sadašnji trener reprezentacije Srbije u ovom sportu je tokom cele karijere važio za čoveka odluke, što je pravdao svojim potezima. Svakako je najimpresivniji koš u poslednjoj sekundi protiv reprezentacije Hrvatske, kada je tadašnja Jugoslavija uspela da izbori pobedu na Evrobasketu 1997. zbog njegovog vanserijskog umeća. Navijači Partizana nikad neće zaboraviti i njegovu trojku u poslednjoj sekundi u finalu Kupa evropskih šampiona 1992. u Istanbulu!

Bogdan Bogdanović

Postoji ta žica u Srbiji da su igrači najbolji kada je najteže, a to je opravdao i mladi Bogdan Bogdanović dok je još igrao za Partizan. U martu ove godine Partizan je igrao protiv Makabija u Beogradu, a nekoliko sekundi pre kraja utakmice, Bogdan je preko ruke protivničkog igrača uspeo da pogodi trojku za pobedu.

Leri Bird

Definitivno je svoje mesto među našim šuterima zaslužio i legendarni Leri Bird, koji je brojne utakmice u svojoj karijeri završavao u poslednjoj sekundi nestvarnim šutevima. Tvrdoglavi Leri je uvek tražio poslednju loptu i lako se nosio sa pritiskom odlučujućeg šuta.

Nikola Radičević

Još uvek dete kada je u pitanju košarka, ali dete koje je pokazalo da se ozbiljno može računati na njega u budućnosti. Trojka sa nestvarnih 16 metara u poslednjoj sekundi druge četvrtine protiv Real Madrida, izazvalo je pravu havariju među Špancima. Nikola je za naš list rekao da mu ovo nije prvi put da pogađa nestvarne šuteve i da će nastaviti sa tom praksom.

Majkl Džordan

Šta reći o čoveku koji je "izmislio" košarku. Njegovi neverovatni šutevi sa svih krajeva terena u svakom trenutku su izluđivali protivnike, koji nisu imali rešenja za njega. Nije bilo bitno za njega da li ga čuva jedan ili dva protivnika, uvek je uspevao da se izbori i uradi sve što je potrebno za pobedu njegovog tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar