Шта вечерас очекивати од Мажића?

Велики набој који носи утакмица и жестоки притисак који ће направити римска публика, врло вероватно ће се преселити и на сам терен, па ће српски арбитар својим ауторитетом и правовременим и одмереним одлукама морати да успостави контролу утакмице.

Фудбал 10.12.2014 | 19:00
Шта вечерас очекивати од Мажића?

Велики испит за Милорада Мажића. Европска фудбалска федерација још једном је показала колико цени квалитете најбољег српског арбитра, па му је поверила најважнији меч последњег кола групне фазе Лиге шампиона између Роме и Манчестер Ситија.

Велики набој који носи утакмица и жестоки притисак који ће направити римска публика, врло вероватно ће се преселити и на сам терен, па ће Мажић својим ауторитетом и правовременим и одмереним одлукама морати да успостави контролу утакмице.

Српски судија је у досадашњем току сезоне у Лиги шампиона делио је правду на три утакмице групне фазе, а претходно је судио дерби меч плеј-офа елитног такмичења између Бешикташа и Арсенала. Због проблема са пасошем пропустио је утакмицу између Челсија и Шалкеа на Стамфорд Бриџу.

На те четири утакмице Мажић је три пута делио по пет жутих картона, а само на окршају између Апоела и Ајакса их је било шест. На тој утакмици Мажић је досудио и једини пенал у овој сезони и то за кипарску екипу, који је у погодак и једини бод у досадашњем току такмичења претворио Густаво Мандука.

Једини црвени картон српски судија показао је у мечу плеј-офа у Истанбулу, када је због друге јавне опомене у свлачионицу посла везисту Тобџија Арона Ремзија.

Притисак који ће носити вечерашња утакмица можда се једино може упоредити управо са тим у Истанбулу, па ће бити интересантно видети на који начин ће српски арбитар одговорити на задатак. Једно је сигурно УЕФА у њега има пуно поверење.

МИЛОРАД МАЖИЋ - Лига шампиона

Жути картони: 5,25 по мечу
Црвени картони: 0,25
Пенали: 0,25
Укупно утакмица: четири

Коментари / 0

Оставите коментар