Šta večeras očekivati od Mažića?

Veliki naboj koji nosi utakmica i žestoki pritisak koji će napraviti rimska publika, vrlo verovatno će se preseliti i na sam teren, pa će srpski arbitar svojim autoritetom i pravovremenim i odmerenim odlukama morati da uspostavi kontrolu utakmice.

Fudbal 10.12.2014 | 19:00
Šta večeras očekivati od Mažića?

Veliki ispit za Milorada Mažića. Evropska fudbalska federacija još jednom je pokazala koliko ceni kvalitete najboljeg srpskog arbitra, pa mu je poverila najvažniji meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona između Rome i Mančester Sitija.

Veliki naboj koji nosi utakmica i žestoki pritisak koji će napraviti rimska publika, vrlo verovatno će se preseliti i na sam teren, pa će Mažić svojim autoritetom i pravovremenim i odmerenim odlukama morati da uspostavi kontrolu utakmice.

Srpski sudija je u dosadašnjem toku sezone u Ligi šampiona delio je pravdu na tri utakmice grupne faze, a prethodno je sudio derbi meč plej-ofa elitnog takmičenja između Bešiktaša i Arsenala. Zbog problema sa pasošem propustio je utakmicu između Čelsija i Šalkea na Stamford Bridžu.

Na te četiri utakmice Mažić je tri puta delio po pet žutih kartona, a samo na okršaju između Apoela i Ajaksa ih je bilo šest. Na toj utakmici Mažić je dosudio i jedini penal u ovoj sezoni i to za kiparsku ekipu, koji je u pogodak i jedini bod u dosadašnjem toku takmičenja pretvorio Gustavo Manduka.

Jedini crveni karton srpski sudija pokazao je u meču plej-ofa u Istanbulu, kada je zbog druge javne opomene u svlačionicu posla vezistu Tobdžija Arona Remzija.

Pritisak koji će nositi večerašnja utakmica možda se jedino može uporediti upravo sa tim u Istanbulu, pa će biti interesantno videti na koji način će srpski arbitar odgovoriti na zadatak. Jedno je sigurno UEFA u njega ima puno poverenje.

MILORAD MAŽIĆ - Liga šampiona

Žuti kartoni: 5,25 po meču
Crveni kartoni: 0,25
Penali: 0,25
Ukupno utakmica: četiri

Komentari / 0

Ostavite komentar