Изабрани делегати за Клуб Срба у Вијеће народа

Посланици Народне скупштине Републике Српске тајним гласањем изабрали су пет делегата за Клуб Срба у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 10.12.2014 | 15:31
Изабрани делегати за Клуб Срба у Вијеће народа

Из СНСД-а делегати су Небојша Радмановић и Средоје Новић, из СДС-а Огњен Тадић и Дарко Бабаљ, а из ДНС-а Драгутин Родић. Листа са изабраним делегатима биће достављена Централној изборној комисији БиХ на потврђивање. Посланици Народне скупштине Републике Српске данас су на посебној сједници тајно гласали и за избор 28 делегата у Вијећу народа Републике Српске.

Делегати у Клуб Срба у Вијећу народа Републике Српске биће изабрани гласовима српских посланика у парламенту Српске. Делегати за клубове Бошњака, Хрвата и осталих, због недовољног броја посланика тих националности у парламету Српске, биће бирани путем електора који су именовали одборници у скупштинама локалних заједница.

У Вијеће народа Републике Српске бира се 28 делегата, од којих по осам чине клубови Срба, Хрвата и Боњшака, а преостали број из реда осталих. Централна изборна комисија БиХ овјерила је јуче 23 кандидатске листе на којима се налазе имена 78 кандидата за делегате у Вијећу народа Републике Српске. Имена изабраних делегата у Вијеће народа Републике Српске биће прослијеђена Централној изборној комисији БиХ на овјеравање и додјелу мандата.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

перо

10.12.2014 15:07

радмановиц и новиц, цист промасај, теско нама с њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мод

10.12.2014 16:20

Свака цаст за избор Бабаља. Као парламентарац у прослом мандату је показао како се на најбољи нацин заступају градјани Истоцног Сарајева, самим тим и Републике Српске. Цовјек је један од најзаслузнијих сто је у И.Сарајево досла Сипа, министарство спољње политике, низ агенција, које своје пореске и друге ообавезе плацају српским опстинама и Српској. Ако ниста онда само због тога му хвала. Цеститам му на мандату и нек само настави као до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре за мод

10.12.2014 21:53

Води га куци ако ти ваља. Највеци сплеткарос и манипулатор у истоцно-сарајевском сдс-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

12.12.2014 23:48

Е како бабаљ мозе бити заслузан сто је СИПА у Истоцном Сарајеву када је њу ту довео Педи Есдаун. И све остале агенције су формиране док је он био водја навијаца Славије и вандредно заврсавао оснувну сколу. Јадна земља у којој несто одлуцују Косарац и Бабаљ.

ОДГОВОРИТЕ