Izabrani delegati za Klub Srba u Vijeće naroda

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske tajnim glasanjem izabrali su pet delegata za Klub Srba u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 10.12.2014 | 15:31
Izabrani delegati za Klub Srba u Vijeće naroda

Iz SNSD-a delegati su Nebojša Radmanović i Sredoje Nović, iz SDS-a Ognjen Tadić i Darko Babalj, a iz DNS-a Dragutin Rodić. Lista sa izabranim delegatima biće dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji BiH na potvrđivanje. Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas su na posebnoj sjednici tajno glasali i za izbor 28 delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Delegati u Klub Srba u Vijeću naroda Republike Srpske biće izabrani glasovima srpskih poslanika u parlamentu Srpske. Delegati za klubove Bošnjaka, Hrvata i ostalih, zbog nedovoljnog broja poslanika tih nacionalnosti u parlametu Srpske, biće birani putem elektora koji su imenovali odbornici u skupštinama lokalnih zajednica.

U Vijeće naroda Republike Srpske bira se 28 delegata, od kojih po osam čine klubovi Srba, Hrvata i Bonjšaka, a preostali broj iz reda ostalih. Centralna izborna komisija BiH ovjerila je juče 23 kandidatske liste na kojima se nalaze imena 78 kandidata za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske. Imena izabranih delegata u Vijeće naroda Republike Srpske biće proslijeđena Centralnoj izbornoj komisiji BiH na ovjeravanje i dodjelu mandata.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pero

10.12.2014 15:07

radmanovic i novic, cist promasaj, tesko nama s njima

ODGOVORITE
Name

Mod

10.12.2014 16:20

Svaka cast za izbor Babalja. Kao parlamentarac u proslom mandatu je pokazao kako se na najbolji nacin zastupaju gradjani Istocnog Sarajeva, samim tim i Republike Srpske. Covjek je jedan od najzasluznijih sto je u I.Sarajevo dosla Sipa, ministarstvo spoljnje politike, niz agencija, koje svoje poreske i druge oobaveze placaju srpskim opstinama i Srpskoj. Ako nista onda samo zbog toga mu hvala. Cestitam mu na mandatu i nek samo nastavi kao do sad.

ODGOVORITE
Name

re za mod

10.12.2014 21:53

Vodi ga kuci ako ti valja. Najveci spletkaros i manipulator u istocno-sarajevskom sds-u

ODGOVORITE
Name

Istocno Sarajevo

12.12.2014 23:48

E kako babalj moze biti zasluzan sto je SIPA u Istocnom Sarajevu kada je nju tu doveo Pedi Esdaun. I sve ostale agencije su formirane dok je on bio vodja navijaca Slavije i vandredno zavrsavao osnuvnu skolu. Jadna zemlja u kojoj nesto odlucuju Kosarac i Babalj.

ODGOVORITE