Вучић код Наполитана

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас у Риму са председником Италије Ðорђом Наполитаном и том приликом га обавестио о реформама које је Србија започела и о статусу процеса придруживања ЕУ.

Србија 10.12.2014 | 15:12
Вучић код Наполитана

Вучић је нагласио да је Србија успела да очува унутрашњу стабилност, упркос тешким реформама које спроводи, као и да постане стуб стабилности у региону Западног Балкана.

"Италија је у 2013. постала највећи трговински партнер Србије и ја очекујем да ћемо у 2014. години имати повећање трговинске сарадње. Србија сматра Италију својим искреним пријатељем", истакао је Вучић захваливши на подршци и разумевању које Италија пружа Србији у процесу европских интеграција.

Наполитано је похвалио реформе које спроводи српска Влада и саветовао премијеру Вучићу да је важно издржати, без обзира на тежину реформи а народу Србије послати јасну поруку да реформе, како год тешке биле, у блиској будућности доносе бољи живот.

Наполитано је истакао да је Италија пружала пуну подршку Србији у процесу евроатланских интеграција и додао да ће Италија наставити да инсистира код европских партнера како би процес пријема Србије у ЕУ био што пре окончан, сапштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.Вучић наставља једнодневну посету Италији састанком са премијером Матеом Ренцијем.

 

Коментари / 0

Оставите коментар