Vučić kod Napolitana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Rimu sa predsednikom Italije Ðorđom Napolitanom i tom prilikom ga obavestio o reformama koje je Srbija započela i o statusu procesa pridruživanja EU.

Srbija 10.12.2014 | 15:12
Vučić kod Napolitana

Vučić je naglasio da je Srbija uspela da očuva unutrašnju stabilnost, uprkos teškim reformama koje sprovodi, kao i da postane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

"Italija je u 2013. postala najveći trgovinski partner Srbije i ja očekujem da ćemo u 2014. godini imati povećanje trgovinske saradnje. Srbija smatra Italiju svojim iskrenim prijateljem", istakao je Vučić zahvalivši na podršci i razumevanju koje Italija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Napolitano je pohvalio reforme koje sprovodi srpska Vlada i savetovao premijeru Vučiću da je važno izdržati, bez obzira na težinu reformi a narodu Srbije poslati jasnu poruku da reforme, kako god teške bile, u bliskoj budućnosti donose bolji život.

Napolitano je istakao da je Italija pružala punu podršku Srbiji u procesu evroatlanskih integracija i dodao da će Italija nastaviti da insistira kod evropskih partnera kako bi proces prijema Srbije u EU bio što pre okončan, sapštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.Vučić nastavlja jednodnevnu posetu Italiji sastankom sa premijerom Mateom Rencijem.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar