Приоритет социоекономске реформе

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић информисали су чланове Управног одбора Савјета за провођење мира /ПИК/ о актуелној политичкој, те социјалној и економској ситуацији у БиХ, као и о процесу конституисања власти на свим нивоима.

Босна и Херцеговина 10.12.2014 | 14:15
Приоритет социоекономске реформе

Иванић и Изетбеговић су политичке директоре информисали и о програмским циљевима и приоритетима за четворогодишњи мандатни период, саопштено је из Предсједништва БиХ. Чланови Предсједништва БиХ нагласили су да ће на свим нивоима будуће власти бити приоритетно провођење социоекономских реформи, које ће обезбиједити економску стабилност и убрзан развој економије.

Политички директори честитали су новоизабраном сазиву Предсједништва БиХ освојене мандате, те изразили очекивање да ће до формирања нове власти на свим нивоима доћи у што краћем временском року. Они су се сагласили са члановима Предсједништва БиХ да фокус треба да буде на рјешавању нагомиланих социјалних и економских проблема и јачању владавине права.

Политички директори истакли су да вјерују у европску будућност БиХ, те да су охрабрени исказаном спремношћу Предсједништва БиХ да приступи рјешавању проблема и провођењу потребних реформи. На састанку је разговарано и о успостављању механизма координације у процесу ЕУ интегрисања и књижењу 63 локације перспективне војне имовине.

Коментари / 0

Оставите коментар