Prioritet socioekonomske reforme

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović informisali su članove Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira /PIK/ o aktuelnoj političkoj, te socijalnoj i ekonomskoj situaciji u BiH, kao i o procesu konstituisanja vlasti na svim nivoima.

Bosna i Hercegovina 10.12.2014 | 14:15
Prioritet socioekonomske reforme

Ivanić i Izetbegović su političke direktore informisali i o programskim ciljevima i prioritetima za četvorogodišnji mandatni period, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. Članovi Predsjedništva BiH naglasili su da će na svim nivoima buduće vlasti biti prioritetno provođenje socioekonomskih reformi, koje će obezbijediti ekonomsku stabilnost i ubrzan razvoj ekonomije.

Politički direktori čestitali su novoizabranom sazivu Predsjedništva BiH osvojene mandate, te izrazili očekivanje da će do formiranja nove vlasti na svim nivoima doći u što kraćem vremenskom roku. Oni su se saglasili sa članovima Predsjedništva BiH da fokus treba da bude na rješavanju nagomilanih socijalnih i ekonomskih problema i jačanju vladavine prava.

Politički direktori istakli su da vjeruju u evropsku budućnost BiH, te da su ohrabreni iskazanom spremnošću Predsjedništva BiH da pristupi rješavanju problema i provođenju potrebnih reformi. Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju mehanizma koordinacije u procesu EU integrisanja i knjiženju 63 lokacije perspektivne vojne imovine.

Komentari / 0

Ostavite komentar