Скоро 80 предузећа без запослених

Министар привреде Србије Жељко Сертић изјавио је данас да од 502 предузећа са списка за приватизацију готово њих 80 нема ниједног запосленог, већ су само "љуштуре које постоје на папиру и не могу другачије да буду угашене него кроз процесе стечаја".

Србија 10.12.2014 | 12:56
Скоро 80 предузећа без запослених

Учествујући на конференцији "Јавна предузећа и тржишна конкурентност у Србији", Сертић је навео и да постоји од 80 до 90 фирми које имају једног или два запослена.

"Дакле, око 170 фирми већ не фукционише", истакао је Сертић, коментаришући наводе да ће више од 100 фирми отићи у стечај. Према његовим ријечима, велики број предузећа од поменутих 170 већ је у процесу гашења, али неће све те фирме бити угашене, пренијели су београдски медији.

"За свако предузеће које буде имало и најмањи потенцијал, омогућићемо или унапред припремљени план реорганизације или ћемо покушати да договоримо продају предузећа, чак и ако је у стечају", рекао је Сертић. Напомињући да стечај не значи гашење фирме по аутоматизму, Сертић је рекао да је то "у неку руку - правни модел на основу кога би предузеће могло да се спаси".

Коментари / 0

Оставите коментар