Skoro 80 preduzeća bez zaposlenih

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da od 502 preduzeća sa spiska za privatizaciju gotovo njih 80 nema nijednog zaposlenog, već su samo "ljušture koje postoje na papiru i ne mogu drugačije da budu ugašene nego kroz procese stečaja".

Srbija 10.12.2014 | 12:56
Skoro 80 preduzeća bez zaposlenih

Učestvujući na konferenciji "Javna preduzeća i tržišna konkurentnost u Srbiji", Sertić je naveo i da postoji od 80 do 90 firmi koje imaju jednog ili dva zaposlena.

"Dakle, oko 170 firmi već ne fukcioniše", istakao je Sertić, komentarišući navode da će više od 100 firmi otići u stečaj. Prema njegovim riječima, veliki broj preduzeća od pomenutih 170 već je u procesu gašenja, ali neće sve te firme biti ugašene, prenijeli su beogradski mediji.

"Za svako preduzeće koje bude imalo i najmanji potencijal, omogućićemo ili unapred pripremljeni plan reorganizacije ili ćemo pokušati da dogovorimo prodaju preduzeća, čak i ako je u stečaju", rekao je Sertić. Napominjući da stečaj ne znači gašenje firme po automatizmu, Sertić je rekao da je to "u neku ruku - pravni model na osnovu koga bi preduzeće moglo da se spasi".

Komentari / 0

Ostavite komentar