Босић: Рјешавати проблеме грађана

Младен Босић, лидер СДС-а и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ, каже да било каква рушилачка политика неће наићи на разумијевање, прије свега грађана, који очекују да се рјешавају проблеми.

Република Српска 11.12.2014 | 08:28
Босић: Рјешавати проблеме грађана

То што је СДС, односно Савез за промјене, дио скупштинске већине на државном нивоу није никаква нова и ванредна ситуација.

"Ово није први пут да се различите странке у власти налазе на различитим нивоима.То се већ дешавало, али је било обрнуто, СНСД је био на нивоу БиХ, а СДС на нивоу РС", подсјећа Босић у разговору "Дневном авазу".

Каже да се овдје ради о томе ко је успио бити члан скупштинске већине. "Нормално је да се мора водити рачуна и о броју припадника из сваког народа и ја ту не видим никакву никакву аномалију. Било каква рушилачка политика не вјерујем да би наишла на разумијевање с било које стране, а прије свега не са стране грађана, који очекују да се почну рјешавати њихови проблеми", рекао је Босић.

На питање да ли се могу појавити проблеми у функционисању власти на нивоу БиХ, односно да ли очекује да ће СНСД вршити опструкције, Босић је одговорио да не окује никакве проблеме.

"Ако неко жели блокирати, он то може увијек радити. Ако је политика СНСД-а да блокира , да опструише, он ће то радити на било којем нивоу и ја се надам да то неће бити њихова политика и да ће се сви окренути извршавању својих обавеза", поручио је Босић.

Говорећи о формирању осталих нивоа власти у БиХ, лидер СДС је рекао да очекује да ће данас бити изабрано пет делегата из реда српског народа и да ће то бити ријешено и у неком разумном року и у ФБиХ.

Што се тиче избора Савјета министара, Босић је рекао да очекује да се најкасније до Нове године саопшти име мандатара за састав новог Савјета министара и да се то заврши у законском року од 40 дана. 

"Не видим ту никакву препреку. Сви се слажу да из СДА треба бити предсједавајући Савјета министара и ту нема проблема, а Предсједништво ће вјероватно то име поновити. Послије тога иде процес договарања састава Савјета министара", рекао је Босић.

Осврћући се на рад Представничког дома парламента БиХ, који је за разлику од претходнх година на првој сједници конституисан, Босић је рекао да му је драго што је прва сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прошла у нормалној атмосфери и што по први пут није било одгађања.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

све у бајбок

10.12.2014 10:34

Босица на цело СИПА-е па да запоцне плес..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

10.12.2014 10:35

Само напред. Почните радити на откривању криминала и корупције. Имаћете већину грађана уз вас, јер је 90% грађана осиромашено за вријеме владавине СНСД. Додик је увијек вршио опструкцију, то ће чинити и даље,научио је да буде баја велики и мисли да мозе и даље. Не дозволите да нас СНСД завађају са комшијама, пријатељима и народима друге националности. Грађани хоће само једно, а то је да у миру зиве и раде, да би прехранили своје породице. Доста нам је свађа и конфликата на свим нивоима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

10.12.2014 10:45

Договорили су се.... Плате це стизати и једнима и другима а ти народе сисај мотку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

10.12.2014 10:49

Исток среца да сам ја у ових 10% ... за вас остале ме либо ... Нека нама насег Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиго

10.12.2014 10:55

небих рекао да нам има спаса јер ми (обицни градјани)смо наје..ли и овако и онако зато сто су лопови само замјенили мјеста ; то јест они сто су крали у двористу сада краду у куци и ОБРНУТО ! ??ТЕСКО НАМА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

10.12.2014 11:36

Можда дјелује смотано али Босић ради и ствара полако али сигурно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

монт еверест

10.12.2014 13:02

Цеститке на избору. Крените са рјесавањем проблема,не фали их, има их на претек. Не заборавите да оправдате повјерење указано и испуните обецано. Промјене,резови,борба против криминала. Добио си највисе гласова Младене у цјелој дрзави,то ти је обавеза висе. Оцекујемо много од тебе. Тренутно је таква ситуација да ниси премијер,али иде се тезим путем и мислим да цес бити,крените са од тога сто имате тренутно,исправном политиком цете брзо преузети и РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

10.12.2014 14:03

Дајте видите са Бајом јел то сто су узели довољно, или јос нас нису докрајцили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

глигор

10.12.2014 14:14

"ИГРАНКА" ТЕК САДА ПОЧИЊЕ. УСКОРО ЋЕМО ВИДЈЕТИ ШТА СУ ПРЕДСТАВНИЦИ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ ОБЕЋАЛИ БАКИРУ И ЖЕЉКИ ,А НА ШТЕТУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ВРЛО БРЗО ЋЕМО САЗНАТИ КО ЈЕ "ВЈЕРА" А КО НЕВЈЕРА"?- КО ЈЕ ПАТРИОТА,А КО ИЗДАЈНИК?

ОДГОВОРИТЕ
Name

обецао

10.12.2014 14:41

Ре.Глигор.Питај себе ста ти је све ове године Баја обецава ..Док је таквих размисљања као твоје нама це бити јос тезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмарк

10.12.2014 14:48

С које ћете стране кренути у вези с рјешавањем проблема градјана? Прво смањите и ограничите плате свих функционера на 1 200 КМ. То је горући проблем. Тако ћемо вам још и повјеровати да сте вољни почети рјешавати проблеме. Дакле крените од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

10.12.2014 14:48

За глигора: Зна се ко је био патриота а ко издајник од 92. до 95.,ко је стварао Српску а ко је продавао гориво и цигаре, ко је био дезертер у то ратно вријеме, када је било бити или не бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

10.12.2014 15:03

Босић тражи власт да би започео борбу са криминалом и корупцијом. Сувишно је напомињати да негативне појаве приписује другима, дочим странка из које он долази никако не искаче из поменутих друштвених образаца. На Палама је изграђена најскупља незавршена спортска дворана, чију су градњу водили чланови његове странке. Босић је имао могућност да спријечи и без министарске фотеље , благо речено, нерационално трошење јавних средстава! Међутим, он то није урадио. Само крајње наиван човјек може повјеровати у искреност ријечи које изговара, да ће се борити против крриминала и корупције. Друго, да је спреман да нешто ријеши, не би запетљавао ситуацију у Сарајеву. Власт се у Сарајеву првенствено формира од најачих странака српског, хрватског и муслиманског народа, па се око тог језгра окупљау и друге странке да би се формирала већина. Данас су то СНСД, ХДЗ и СДА. А Босић приступа језгру које су формирали СДА и ДФ, које су "странке бошњачког и секуларног бошњачко/босанског национализма", како вели Распудић. Босић не схвата или не жели да схвати да СДС није примарна странка српског народа у парламенту Бих, него је то СНСД. Тиме Босић потпуно погрешно саставља власти у Сарајеву, трчи пред руду и генерише конфликт! Природно за Босића, пожурио је да импутира свом великом ривалу наводну конфликтну политику и опструкције, а сам је све учинио да закуха ситуацију у конституисању власти на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

10.12.2014 15:04

Од 92. до 95. центар трговине је био у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајин бот

10.12.2014 16:53

Има ли овдје једно мјесто за мене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

10.12.2014 17:59

Немате потребе објасњавати народу оно сто Миле лупета.Знамо ми то све засто он то ради,и наравно да знамо да нисте мањи Срби од њих. Радите ви сад посао и хапсите те лопове да би вас народ дигао у небеса. Милорад је готова прица. Као радикали у Србији. Аномалија ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

10.12.2014 18:19

СНСД је заврсена прица као и Баја= ПОБАЦАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЕЧАО/2

10.12.2014 19:17

ПРОВЕРЕНО:Босић на наредном састанка парламента БИХ подноси захтев за смањење плата,укидање белог хлеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валентина

10.12.2014 19:36

Од нове године у Бања Луци поскупљује гријање, вода и смеће!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

10.12.2014 19:48

Гледам пре пар минута ТВ дебату"ПОШТЕНО".Зове гледатељка и каже представникуДФ:Ја сам гласала за ДФ,АВи идете укоалицију са СДА.Значи ,као и код нас:гласамо за ПДОП;НДПиСДС,а они са СДА!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драган

11.12.2014 06:17

Ти сигурно радис у институцијама бих и запослили те ови из СНСД-а.Јбг и биро је за људе.Пола дрзаве је тамо.Видјецес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милос

11.12.2014 06:22

Дивим се овим провидним странацким играцима.Цовјеце провидан си.Да нису ови из савеза СНСД би са СДА.Ста лупетате.Нисмо бас толико глупи.Фрка за фотељице у Сарајеву је.Брига вас за гласаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криза

11.12.2014 07:14

Добро је ово Босић рекао. Теба почети рјешавати проблеме грађана. Надам се да ће тако и бити јер је своје давно ријешио. Добра плата, лијепа љубавница, сарадници лопови са малом платом од 4.000 КМ, па им треба доплаћивати.Ако ћеш и нама ово све обезбиједити, сви смо за тебе, али нешто мислим да тебе није брига за грађане већ само за своје послушнике. Зар није најбољи примјер избор Тадића и Бабаља у Дом народа. Па човјече докле ћеш гурати губитнике а уз то један од њих двојице се бави сумњивим пословима. Тај би продао мајку а не нас. Босићу напријед обезбиједи и нама што си и себи па да живимо без бриге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

11.12.2014 10:15

Потребно је формирати нову странку која би стварно водила рачуна о интересима градјана. Медјутим, чиме су то градјани заслужили!? Градјани у огромном броју неће да се удостоје да изадју на изборе а он који изадју, гласају за организовани криминал. Ти који излазе, у огромном броју су карике у ланцу тог организованог криминала. Они користе могућности лова у мутном и улов им је више него добар. Шт је муљ дубљи то је њима боље. Дакле само мали дио градјана заслужује да се оснује нова странка. Медјутим кад ће та нова странка доћи на власт? Нажалост, са оваквим народом, никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

11.12.2014 15:45

САМО МИ РЕЦИТЕ СТО БОСЊАЦИ ВОЛЕ БОСИЦА А ДОДИКА МРЗЕ И СВЕ ЈЕ ЈАСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

11.12.2014 23:51

"дадо", јасно је да си ментално заостао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

12.12.2014 18:28

Босицу ти морас свој проблем да ријесис.

ОДГОВОРИТЕ