Оптужница против 14 лица због дроге

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против 14 лица која се терете да су починила кривично дјело организованог криминала и неовлаштеног промета дрогама, саопштено је из Тужилаштва.

Босна и Херцеговина 10.12.2014 | 10:20
Оптужница против 14 лица због дроге

Оптужница је подигнута против Светозара Перућице, Неђељка Куљића, Марка Говедарице, Марка Дунђера, Давора Милићевића, Зорана Бандура, Јозе Рашића, Срећка Трифковића, Саше Куљића, Миленка Куљића, Синише Куљића, Бојана Пухала, Милоша Говедарице и Вука Вујовића.

Светозар Перућица и Неђељко Куљић терете се да су с циљем прибављања имовинске користи организовали и руководили групом која је формирана ради неовлаштеног међународног кријумчарења.

Криминална група, чији су припадници имали јасно дефинисане улоге у извршењу кривичних дјела, заједничким се дјеловањем на подручју БиХ, Црне Горе и Хрватске бавила кријумчарењем веће количине сканка.

У оквиру истраге у овом предмету у три наврата је откривено и заплијењено више од 110 килограма сканка, чија вриједност на илегалном наркотржишту достиже више стотина хиљада КМ.

Због постојања елемената међународног кријумчарења, Тужилаштво је заједно са полицијским агенцијама остварило значајну сарадњу са правосудним и полицијским агенцијама Хрватске.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ. 

Извор: Агенције

 

Коментари / 0

Оставите коментар