Генерални штрајк медицинара Српске?

У Болници Источно Сарајево и данас је одржано получасовно, протесно окупљање радника који траже исплату зарађених плата и уплату доприноса за протекле четири године.

Република Српска 10.12.2014 | 08:00
Генерални штрајк медицинара Српске?

Подршку колегама у Источном Сарајеву данас су пружили и представници Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити, Струковног синдиката љекара Републике Српске, Струковног синдиката медицинских техничара Републике Српске и Уније радника запослених у здравству Републике Српске.

Највљена је и могућност организовања генералног штрајка медицинских радника у Српској.

Обећање да ће Болница у Источном Сарајеву добити кредит Инвестиционо развојне банке Републике Српске јој је једна лаж у низу, сматрају запослени у болници Источно Сарајево. Кредити ИРБ-а нису намјењени за исплату плата и доприноса, а да би неко предузеће добило тај кредит мора имати измирена сва дуговања.

Болница у Источном Сарајеву, осим плата радницима, дугује и доприносе за последње четири године.

“Ни тај кредит суштински не би ријешио ништа. Наш би дуг порастао, испалтиле би се једна или двије плате и мали дио дугова који су огромни. Ми би у Новој години стартовали са повећаним дугом и без наде да се нешто суштински ријеши”, тврди др Споменка Јањић, предсједник ГО Струковног синдиката доктора медицине РС.

За 52 милиона дуга Болнице у Источном Сарајеву нису криви радници, па чак ни актуелно руководство, већ власт која годинама петља и лаже и лажним обећањима купује вријеме до избора, каже предсједник Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Миодраг Фемић.

“Зашто новца нема. Има га али је украден и пребачен на друге ствари да би се могла радити предизборна кампања, да би други могли уживати, а ми на нашим леђима да носимо здравствени систем. Ако у року од седам дана не буде адекватног рјешења поново се видимо овдје. Најављујемо генерални штрајк који ће овдје почети, а рашириће се по цијелој Републици Српској, јер љекари и остало особље више не могу да издрже оволике намете”, поручује др Фемић.

Радници Билнице Источно Сарајево наставиће да се сваког дана, у вријеме паузе за доручак, окупљају испред управне зграде тражећи исплату заосталих личних примања и уплату доприноса за протекле четири године.

(БН ТВ)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Додократа

09.12.2014 21:43

Пада Влада и прије него што се формира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

09.12.2014 21:49

Значи, та чувена наранџаста револуција би могла кренути из Касиндола..

ОДГОВОРИТЕ
Name

скорпион

09.12.2014 21:55

Док.је левата зивјела оваква Власт мисмо је бирали сад квит

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.12.2014 21:57

ДОДОКРАТА:ДА ТО ТИ НЕ ПРИЗИВАШ НЕМИРЕ ?ВЕРОВАТНО СИ У НЕКОЈ ДЕБЕЛОЈ ХЛАДОВИНИ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

одмах правда

09.12.2014 21:59

Ако својим повезаним фирмама Бирац, Рафинерија, Рудник Сасе у Сребреници, итд. Не би давали бесплатно струју и не би отоисивали порез било би пара за плате. Овако, кола се ломе гдјд је најтање. Сви одговорни у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

трт мрт

09.12.2014 22:05

Скрбиц, Скрбиц, Скрбиц! И опет гласају за СНСД!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

на ИСТОКУ

09.12.2014 22:20

сунце излази , било је и биће

ОДГОВОРИТЕ
Name

ти 007

09.12.2014 22:29

чини ми се да си пофина олош . сигурно си на буђжету .

ОДГОВОРИТЕ
Name

морнар

09.12.2014 23:03

Наравно да су у праву,па ово овако није било ни у феудализму.Багра је срушила здравствени систем,а сада се чудом чуде,како и зашто-немири.Е па зато другови кмери,што нам је "добро,не дао бог никоме".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.12.2014 23:11

Почињу да смарају ови љекарчићи у покушају..С обзиром на њихово савршено познавање медицине у којем је јако тешко разликовати плућа од абдомена,бубрег од бешике,те с обзиром на понашање из доба јуре,врхунску хигијену(тј.нехигијену),те како од сваког мученог пацијента кукумачу за коју марку са стране,питам се како их није срамота да гракћу на сав глас...Ако су толики стручњаци засто не раде приватно?Јасно је да је сав медицински отпад у Касиндолу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тета Савета

09.12.2014 23:38

Била у Бањалуци екипа младих и постених директора Болнице, успјели за кратко вријеме да смање дуг уз редовне бруто плате па их овај министар смијенио. Дали ваља наду радницима да мозе боље а то је бас опасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

чика мики

10.12.2014 05:17

Слажем се у потпуности са тета Саветом...кренуло на боље али то није никоме у интересу..Интереш је гомилање дуга и узимање онога што ти никада неће затребатí али нека се нађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебовија

10.12.2014 05:48

Све вас треба на цесту истјерат ко псе.Само сте науцили с курвањским Титом нерадити и да нисте криви ни за ста!Само сањате и мислите о револуцијама - комунистицка бандо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андја

10.12.2014 06:38

Дом здравља у томе истоме Источном Сарајеву послује поуитивно исплачује плате превоз уплачује све порезе и доприносе,директор није лопов,нити страначка маријонета ради професјонално и у интересу радника и градјана,а пљују по њему радикали и које какви скоројевичи,хоце да доведу директора као у касиндолу да направи дугове,а тај би им био добар,нека влада директора дома здравља из источног сарајева именује и за директора болнице и биче плата,али такав њима не треба,нече да краде да запошљава непотребан кадар из страначких бироа за запошљавање итд.када њега смјене а опасно му раде о глави Источно Сарајево че имати и пропали Дом Здравља поред пропале болнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

10.12.2014 06:48

"Његов" кум Шкрба је главни кривац за све и преко њега је сва пљачка ишла.Надам се да ће га Иванић првог опозвати од амбасадора.Иначе, која иронија, али у Клиничком центру Паприковац већ 6 мјесеци нису уплаћени доприноси, дакле сви на Паприковцу су неосигурани а лијече читаву РС, пресмијешно.Доприносе не уплаћује 90 % установа, а плата касни за око 2-3 мјесеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Псyцхиатрист

10.12.2014 09:12

Док је банда на власти биће по њиховом. Кад се досјетите да издајете на изборе и промијените их биће касно, ако није већ сад.

ОДГОВОРИТЕ