Корупција успорава економски раст

У Србији, борба против корупције мора да буде стална, јер само ако је трајна и успешна у држави се ствара амбијент за долазак страних инвеститора и оздрављење економије, изјавио је председник Владе Александар Вучић на конференцији којом је облежен Међународни дан борбе против те пошасти.

Србија 09.12.2014 | 22:05
Корупција успорава економски раст

Оценио је да у Србији постоји нулта толеранција према корупцији, односно да је ради њеног сузбијања неопходна заједничка акција државе и друштва.

Сузбијање корпције захтева свеобухватну и заједничку акцију надлежних органа и читаве сруштвене заједнице, истиче Александар Вучић.

Премијер верује и да је та пошаст, у поседње две деценије, уништила друштво и урушила стабилност државе.

Председник Владе сматра и да постоји директна корелација између борбе против корупције и друштвеног и напретка у економској сфери.

У протеклом периоду Србија је, потсећа премијер, усвојила акциони план и стратегију за сузбијање корупције. Сада би, према његовим речима, то требало и спровести.

Вучић наглашава и да неефикасност превосуђа представља озбиљан проблем у елиминисању корупције.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Око соколово

09.12.2014 22:04

Зашто си подржао режим у Републици Српској ако си за борбу против корупције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахааааааа

09.12.2014 22:24

почео доду да копира , криво правосуђе , па чије је правосуђе , марсоваца . имаш апсолутну власт , шта си урадио осим грљења са додом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

10.12.2014 06:04

Недавно сам видио стрип на тему Вучићеве "борбе против криминала". Предсједник Владе приказан је као спортски риболовац: улови рибу пољуби па је пусти. Поред слуђеног народа један од основних узрока тоталног колапса Републике Српске који слиједи.

ОДГОВОРИТЕ