Korupcija usporava ekonomski rast

U Srbiji, borba protiv korupcije mora da bude stalna, jer samo ako je trajna i uspešna u državi se stvara ambijent za dolazak stranih investitora i ozdravljenje ekonomije, izjavio je predsednik Vlade Aleksandar Vučić na konferenciji kojom je obležen Međunarodni dan borbe protiv te pošasti.

Srbija 09.12.2014 | 22:05
Korupcija usporava ekonomski rast

Ocenio je da u Srbiji postoji nulta tolerancija prema korupciji, odnosno da je radi njenog suzbijanja neophodna zajednička akcija države i društva.

Suzbijanje korpcije zahteva sveobuhvatnu i zajedničku akciju nadležnih organa i čitave sruštvene zajednice, ističe Aleksandar Vučić.

Premijer veruje i da je ta pošast, u posednje dve decenije, uništila društvo i urušila stabilnost države.

Predsednik Vlade smatra i da postoji direktna korelacija između borbe protiv korupcije i društvenog i napretka u ekonomskoj sferi.

U proteklom periodu Srbija je, potseća premijer, usvojila akcioni plan i strategiju za suzbijanje korupcije. Sada bi, prema njegovim rečima, to trebalo i sprovesti.

Vučić naglašava i da neefikasnost prevosuđa predstavlja ozbiljan problem u eliminisanju korupcije.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

09.12.2014 22:04

Zašto si podržao režim u Republici Srpskoj ako si za borbu protiv korupcije!

ODGOVORITE
Name

hahaaaaaaa

09.12.2014 22:24

počeo dodu da kopira , krivo pravosuđe , pa čije je pravosuđe , marsovaca . imaš apsolutnu vlast , šta si uradio osim grljenja sa dodom

ODGOVORITE
Name

Рибар

10.12.2014 06:04

Недавно сам видио стрип на тему Вучићеве "борбе против криминала". Предсједник Владе приказан је као спортски риболовац: улови рибу пољуби па је пусти. Поред слуђеног народа један од основних узрока тоталног колапса Републике Српске који слиједи.

ODGOVORITE