Штрајк у предузећу Владе Српске

У Билећкој фабрици текстила “Никола Тесла” поново проблеми. Након штрајка запослених у марту, потом и у септембру, већина радница јуче је поново обуставила рад.

Република Српска 09.12.2014 | 22:37
Штрајк у предузећу Владе Српске

Раднице су нам у неформалном разговору потврдиле да не раде већ два дана, али нису жељеле стати пред наше камере.

Оне захтјевају да им се исплате двије плате, за октобар и новембар.

Ни директор Фабрике текстила у Билећи Милан Бирач такође није желио да нам да било какву изјаву о новонасталој ситуацији. Само нам је преко једног од пословађа поручено да нема потребе за било каквим дизањем тензија.

Оно што је сигурно радницама није још увијек исплаћен дуг од “Имекс интернационала”, власнице Милене Јанковић, са којим је “Никола Тесла” раскинуо уговор и самостално преузео посао за њемачког купца.

Група незадовољних радница нам је рекла да су сада обуставиле рад управо због страха да поново не буду преварене. Ону су путем медија добиле информацију да ће им новонастали дуг бити исплаћена у четвртак, али да им је данас директор Фабрике рекао да им он то не гарантује.

Да ствар буде гора прије двадаестак дана министар индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске Жељко Ковачевић изјавио је да је стабилизоавана производња у том предузећу и да се сагледавају могућности оживљавања још неких погона у Херцеговини.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михајло

10.12.2014 07:33

Па то је Додикова фирма, а он у Херцеговини имао велики број гласова, па било би логицно да га зовемо да врати паре народу.

ОДГОВОРИТЕ