Štrajk u preduzeću Vlade Srpske

U Bilećkoj fabrici tekstila “Nikola Tesla” ponovo problemi. Nakon štrajka zaposlenih u martu, potom i u septembru, većina radnica juče je ponovo obustavila rad.

Republika Srpska 09.12.2014 | 22:37
Štrajk u preduzeću Vlade Srpske

Radnice su nam u neformalnom razgovoru potvrdile da ne rade već dva dana, ali nisu željele stati pred naše kamere.

One zahtjevaju da im se isplate dvije plate, za oktobar i novembar.

Ni direktor Fabrike tekstila u Bileći Milan Birač takođe nije želio da nam da bilo kakvu izjavu o novonastaloj situaciji. Samo nam je preko jednog od poslovađa poručeno da nema potrebe za bilo kakvim dizanjem tenzija.

Ono što je sigurno radnicama nije još uvijek isplaćen dug od “Imeks internacionala”, vlasnice Milene Janković, sa kojim je “Nikola Tesla” raskinuo ugovor i samostalno preuzeo posao za njemačkog kupca.

Grupa nezadovoljnih radnica nam je rekla da su sada obustavile rad upravo zbog straha da ponovo ne budu prevarene. Onu su putem medija dobile informaciju da će im novonastali dug biti isplaćena u četvrtak, ali da im je danas direktor Fabrike rekao da im on to ne garantuje.

Da stvar bude gora prije dvadaestak dana ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je da je stabilizoavana proizvodnja u tom preduzeću i da se sagledavaju mogućnosti oživljavanja još nekih pogona u Hercegovini.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

10.12.2014 07:33

Pa to je Dodikova firma, a on u Hercegovini imao veliki broj glasova, pa bilo bi logicno da ga zovemo da vrati pare narodu.

ODGOVORITE