Јунајтед игра и против статистике!

Манчестер Јунајтед савладао је у понедељак Саутемптон иако је био најбезопаснији по гол ривала још од 2003. године.

Фудбал 10.12.2014 | 18:00
Јунајтед игра и против статистике!

"Црвени ђаволи" су на Сент Мерију само три пута шутирали ка голу ривала, сва три пута Робин ван Перси, али је Холанђанин чак два покушаја претворио у голове за победу.

Јунајтед је тако везао пети узастопни тријумф, што није успео да уради са Дејвидом Мојсом прошле сезоне, па је након очајног старта сезоне стигао до треће позиције у Премијер лиги.

Саутемптон је имао већи посед од ривала (55-45%), као и већи број додавања (407-384), 15 пута је претио голу Јунајтеда, али је тек четири пута угрозио Давида де Хеу, па је доживео трећи узастопни пораз.

Ван Перси је са ова два гола постао најбољи стрелац Јунајтеда у првенству са шест погодака из 14 мечева, док један мање из 11 наступа има капитен Вејн Руни.

Он је наместио саиграчу гол за победу, а то додавање је био једини успешан пас Јунајтеда у казненом простору ривала на Сент Мерију.

Међутим, Јунајтед ни овај пут није имао среће са повредама, Крис Смолинг је напустио терен већ у 18. минуту, што је 42. повреда Јунајтедових играча ове сезоне, на само 15 мечева.

У следећем колу Јунајтед очекује велики испит зрелости, на Олд Трафорд стиже највећи ривал Ливерпул.

Коментари / 0

Оставите коментар