Junajted igra i protiv statistike!

Mančester Junajted savladao je u ponedeljak Sautempton iako je bio najbezopasniji po gol rivala još od 2003. godine.

Fudbal 10.12.2014 | 18:00
Junajted igra i protiv statistike!

"Crveni đavoli" su na Sent Meriju samo tri puta šutirali ka golu rivala, sva tri puta Robin van Persi, ali je Holanđanin čak dva pokušaja pretvorio u golove za pobedu.

Junajted je tako vezao peti uzastopni trijumf, što nije uspeo da uradi sa Dejvidom Mojsom prošle sezone, pa je nakon očajnog starta sezone stigao do treće pozicije u Premijer ligi.

Sautempton je imao veći posed od rivala (55-45%), kao i veći broj dodavanja (407-384), 15 puta je pretio golu Junajteda, ali je tek četiri puta ugrozio Davida de Heu, pa je doživeo treći uzastopni poraz.

Van Persi je sa ova dva gola postao najbolji strelac Junajteda u prvenstvu sa šest pogodaka iz 14 mečeva, dok jedan manje iz 11 nastupa ima kapiten Vejn Runi.

On je namestio saigraču gol za pobedu, a to dodavanje je bio jedini uspešan pas Junajteda u kaznenom prostoru rivala na Sent Meriju.

Međutim, Junajted ni ovaj put nije imao sreće sa povredama, Kris Smoling je napustio teren već u 18. minutu, što je 42. povreda Junajtedovih igrača ove sezone, na samo 15 mečeva.

U sledećem kolu Junajted očekuje veliki ispit zrelosti, na Old Traford stiže najveći rival Liverpul.

Komentari / 0

Ostavite komentar