Чему служи СМС сервис МУП Српске

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ових дана промовише услугу „СМС сервис“, по центрима безбиједности, а о одзиву грађана тешко је добити званичне податке, иако незванично сазнајемо да им ова услуга и није посебно интересантна.

Република Српска 09.12.2014 | 22:50
Чему служи СМС сервис МУП Српске

Путем услуге СМС сервис грађани могу добити информације о томе када им истиче лична карта, пасош, регистрација возила или колико је износ неплаћених казни за саобраћајне прекршаје.

Да би се регистровали, потребно је оставити свој број телефона, али МУП је био слободан и да бројеве телефона грађана које су од раније на неки начин добили уврсти у тај сервис и без њихове сагласности. Ипак, како сами кажу, грађани и нису претјерано заинтересовани за ову услугу.

Саму апликацију је развио МУП Републике Српске тако да она није купљена, али њен смисао грађани очигледно нису препознали.

Узроци слабог одзива грађана на ову услугу могу се тражити и у збуњујућем упутству на плакатима као и у самој чињеници да се услуга плаћа.

Ипак, ако добијете СМС поруку у којој пише да вам, на примјер, за мјесец дана истиче лична карта, знаћете да сте некада негдје у полицији оставили свој број телефона.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Градјанин

09.12.2014 22:04

Фол лицни документи а вако праћења и контроле само звизде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

10.12.2014 06:51

Хоце у МУП-у да додју до имена оних сто се боре против Миле и лопова.Мислим да је време да се и Муп РС развали.И министарство за прикривање криминала и корупције.Погледајте им одијела.Боља имају у ГП'Крајина' пуна уста постења,цасти...Колико су само украли на одјелима за те муценике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ми је знати

10.12.2014 07:00

Ко ли је узео паре за ову глупост.Ево ја сад одох до града да тразим смс да саљем.Нецу да завирим у лицну да видим кад истице, коју инаце носим у дзепу.Лаксе ми слати смс.Види се да сте је ви сами правили.

ОДГОВОРИТЕ