Čemu služi SMS servis MUP Srpske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ovih dana promoviše uslugu „SMS servis“, po centrima bezbijednosti, a o odzivu građana teško je dobiti zvanične podatke, iako nezvanično saznajemo da im ova usluga i nije posebno interesantna.

Republika Srpska 09.12.2014 | 22:50
Čemu služi SMS servis MUP Srpske

Putem usluge SMS servis građani mogu dobiti informacije o tome kada im ističe lična karta, pasoš, registracija vozila ili koliko je iznos neplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

Da bi se registrovali, potrebno je ostaviti svoj broj telefona, ali MUP je bio slobodan i da brojeve telefona građana koje su od ranije na neki način dobili uvrsti u taj servis i bez njihove saglasnosti. Ipak, kako sami kažu, građani i nisu pretjerano zainteresovani za ovu uslugu.

Samu aplikaciju je razvio MUP Republike Srpske tako da ona nije kupljena, ali njen smisao građani očigledno nisu prepoznali.

Uzroci slabog odziva građana na ovu uslugu mogu se tražiti i u zbunjujućem uputstvu na plakatima kao i u samoj činjenici da se usluga plaća.

Ipak, ako dobijete SMS poruku u kojoj piše da vam, na primjer, za mjesec dana ističe lična karta, znaćete da ste nekada negdje u policiji ostavili svoj broj telefona.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gradjanin

09.12.2014 22:04

Fol licni dokumenti a vako praćenja i kontrole samo zvizde

ODGOVORITE
Name

mi sami

10.12.2014 06:51

Hoce u MUP-u da dodju do imena onih sto se bore protiv Mile i lopova.Mislim da je vreme da se i Mup RS razvali.I ministarstvo za prikrivanje kriminala i korupcije.Pogledajte im odijela.Bolja imaju u GP'Krajina' puna usta postenja,casti...Koliko su samo ukrali na odjelima za te mucenike?

ODGOVORITE
Name

Da mi je znati

10.12.2014 07:00

Ko li je uzeo pare za ovu glupost.Evo ja sad odoh do grada da trazim sms da saljem.Necu da zavirim u licnu da vidim kad istice, koju inace nosim u dzepu.Lakse mi slati sms.Vidi se da ste je vi sami pravili.

ODGOVORITE