Посавина ''гори''! Стиже Црвена Звезда!

Фудбалска Посавина у среду, 10. децембра, биће у знаку црвено-белих боја. Друголигаш Републике Српске, Модрича Маxима, угостиће београдску Црвену звезду.

Фудбал 10.12.2014 | 09:00
Посавина ''гори''! Стиже Црвена Звезда!

Модрича и цела Посавина су на ногама.

У среду, 10. децембра, друголигаш Републике Српске и некадашњи шампион БиХ, Модрича Маxима, угостиће београдску Црвену звезду.

Све је спремно за пријатељски меч жуто-плавих и црвено-белих, који ће од 13 часова директно бити преношен на Радио-Телевизији Републике Српске.

Прослављени фудбалер Жељезничара, Никола Никић, одиграо је велики број утакмица против Црвене звезде. Сада ће се његови ученици супротставити актуелном шампиону Србије.

"Једном у сто година такав великан долази у Модричу. Давао сам голове са мојим 'Жељом', против Звезде, а сада неће бити губитника. Какво год да буде вријеме, стадион ће бити крцат. Звезда је џин и прилика да се игра против ње или одгледа утакмица, пружи се човјеку у животу једном или никада", нагласио је тренер Модричана.

Сви са нестрпљењем очекују почетак утакмице, за коју влада велико интересовање. Очекује се велики број навијача на стадиону "Др Милан Јелић", с обзиром да Црвена звезда има велики број навијача у Републици Српској.

"То ће бити посебан дан за Модричу и све који у њој живе. Морамо бити на нивоу наших гостију, једне велике породице. Тима који је био најбољи у Европи и на планети. Радујемо се њиховом доласку. Хоћемо у једном срдачном и братском дружењу да размијенимо пар ријечи, евоцирамо успомене на најблиставије тренутке тог клуба. Положићемо и цвијеће на гроб др Милана Јелића, заједно одгледати утакмицу Модриче и Звезде. Модрича је поносна на чињеницу да ће бити домаћин спортским великанима", рекао је начелник Модриче Младен Крекић.

И млади фудбалери Модриче узбуђени су што ће имати част да се супротставе београдском великану.
"Биће то посебан дан за све нас. То је празник фудбала у Републици Српској. Чини ме поносним да са 20 година играм против српског великана. Част је одиграти утакмицу против некадашњег европског и свјетског клупског првака. То је сан сваког младог спортисте, па тако и мене. Очекујемо да наш предсједник Петар Јелић предводи нас и да три или четири појачања заиграју за Модричу како би парирали гостима из Београда. Биће то добра утакмица и прави празник фудбала у Модричи. Почаствован сам да ћу бити актер поменутог догађаја", каже млади дефанзивац Модричана Владо Копривица.

Портпарол Београђана, који вечерас око 18 часова стижу у Модричу, каже да ће црвено-бијели учинити све да уживају сви они који дођу на стадион у Модричи.

"Радујемо се доласку. За нас је Република Српска база наших навијача одакле армија људи долази на наше утакмице. Када долазимо у Републику Српску, трудимо се да будемо посебни и другачији. Поносни смо на ту чињеницу. Тренер Ненад Лалатовић долази са првим тимом уз могућност изостанка мањег броја старијих играча. Показаћемо се у правом издању, желимо да сви који дођу да нас гледају оду са стадиона у Модричи препуни позитивних утисака", истакао је Марко Николовски.

Предсједник Модричана и првотимац Рада Петар Јелић са представницима београдског великана у сриједу у 12 часова потписати Споразум о пословно-техничкој сарадњи два клуба.

"То подразумијева размјену искустава када је у питању играчки и тренерски кадар. Желимо да сарађујемо и са другим клубовима са подручја бивше Југославије. Дакле, пружа се прилика да један број наших истинских талената наставе каријеру у Звезди, али и другим нашим пријатељским клубовима. Тако ће бити амбасадори наше Модриче и цијеле Републике Српске", поручио је Јелић, син покојног предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Црвеној звезди ово ће бити друго гостовање у Републици Српској у само два мјесеца. Подсјетимо, екипа са "Маракане" у октобру је одиграла меч против Борца у Бањалуци и славила 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар