Posavina ''gori''! Stiže Crvena Zvezda!

Fudbalska Posavina u sredu, 10. decembra, biće u znaku crveno-belih boja. Drugoligaš Republike Srpske, Modriča Maxima, ugostiće beogradsku Crvenu zvezdu.

Fudbal 10.12.2014 | 09:00
Posavina ''gori''! Stiže Crvena Zvezda!

Modriča i cela Posavina su na nogama.

U sredu, 10. decembra, drugoligaš Republike Srpske i nekadašnji šampion BiH, Modriča Maxima, ugostiće beogradsku Crvenu zvezdu.

Sve je spremno za prijateljski meč žuto-plavih i crveno-belih, koji će od 13 časova direktno biti prenošen na Radio-Televiziji Republike Srpske.

Proslavljeni fudbaler Željezničara, Nikola Nikić, odigrao je veliki broj utakmica protiv Crvene zvezde. Sada će se njegovi učenici suprotstaviti aktuelnom šampionu Srbije.

"Jednom u sto godina takav velikan dolazi u Modriču. Davao sam golove sa mojim 'Željom', protiv Zvezde, a sada neće biti gubitnika. Kakvo god da bude vrijeme, stadion će biti krcat. Zvezda je džin i prilika da se igra protiv nje ili odgleda utakmica, pruži se čovjeku u životu jednom ili nikada", naglasio je trener Modričana.

Svi sa nestrpljenjem očekuju početak utakmice, za koju vlada veliko interesovanje. Očekuje se veliki broj navijača na stadionu "Dr Milan Jelić", s obzirom da Crvena zvezda ima veliki broj navijača u Republici Srpskoj.

"To će biti poseban dan za Modriču i sve koji u njoj žive. Moramo biti na nivou naših gostiju, jedne velike porodice. Tima koji je bio najbolji u Evropi i na planeti. Radujemo se njihovom dolasku. Hoćemo u jednom srdačnom i bratskom druženju da razmijenimo par riječi, evociramo uspomene na najblistavije trenutke tog kluba. Položićemo i cvijeće na grob dr Milana Jelića, zajedno odgledati utakmicu Modriče i Zvezde. Modriča je ponosna na činjenicu da će biti domaćin sportskim velikanima", rekao je načelnik Modriče Mladen Krekić.

I mladi fudbaleri Modriče uzbuđeni su što će imati čast da se suprotstave beogradskom velikanu.
"Biće to poseban dan za sve nas. To je praznik fudbala u Republici Srpskoj. Čini me ponosnim da sa 20 godina igram protiv srpskog velikana. Čast je odigrati utakmicu protiv nekadašnjeg evropskog i svjetskog klupskog prvaka. To je san svakog mladog sportiste, pa tako i mene. Očekujemo da naš predsjednik Petar Jelić predvodi nas i da tri ili četiri pojačanja zaigraju za Modriču kako bi parirali gostima iz Beograda. Biće to dobra utakmica i pravi praznik fudbala u Modriči. Počastvovan sam da ću biti akter pomenutog događaja", kaže mladi defanzivac Modričana Vlado Koprivica.

Portparol Beograđana, koji večeras oko 18 časova stižu u Modriču, kaže da će crveno-bijeli učiniti sve da uživaju svi oni koji dođu na stadion u Modriči.

"Radujemo se dolasku. Za nas je Republika Srpska baza naših navijača odakle armija ljudi dolazi na naše utakmice. Kada dolazimo u Republiku Srpsku, trudimo se da budemo posebni i drugačiji. Ponosni smo na tu činjenicu. Trener Nenad Lalatović dolazi sa prvim timom uz mogućnost izostanka manjeg broja starijih igrača. Pokazaćemo se u pravom izdanju, želimo da svi koji dođu da nas gledaju odu sa stadiona u Modriči prepuni pozitivnih utisaka", istakao je Marko Nikolovski.

Predsjednik Modričana i prvotimac Rada Petar Jelić sa predstavnicima beogradskog velikana u srijedu u 12 časova potpisati Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji dva kluba.

"To podrazumijeva razmjenu iskustava kada je u pitanju igrački i trenerski kadar. Želimo da sarađujemo i sa drugim klubovima sa područja bivše Jugoslavije. Dakle, pruža se prilika da jedan broj naših istinskih talenata nastave karijeru u Zvezdi, ali i drugim našim prijateljskim klubovima. Tako će biti ambasadori naše Modriče i cijele Republike Srpske", poručio je Jelić, sin pokojnog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Crvenoj zvezdi ovo će biti drugo gostovanje u Republici Srpskoj u samo dva mjeseca. Podsjetimo, ekipa sa "Marakane" u oktobru je odigrala meč protiv Borca u Banjaluci i slavila 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar