Крушевац: Излиле се ријеке и потоци

У Крушевцу је до 14 сати пало 30 литара кише по метру квадратном што је довело до изливања бујичних река и потока у приградским насељима и околним селима.

Србија 09.12.2014 | 17:19
Крушевац: Излиле се ријеке и потоци

И поред изливања, нема угрожених и поплављених домаћинстава, кажу у Штабу за ванредне ситуације града.

У Штабу за ванредне ситације града Крушевца кажу да је до изливања дошло у Кобиљу, Великом Головоду, на потезу између Дедине и Капиџије, Паруновцу, Глободеру и Каонику, преноси Радиотелевизија Крушевац.

Према речима члана Градског штаба за ванредне ситуације Здравка Јовановића, екипе "Крушевац пута" са механизацијом су на терену и раде на чишћењу и ископу канала.

"Нема угрожених и поплављених домаћинстава", нагласио је Јовановић и додао да је услед изливања Кобиљске реке дошло до зачепљења на мосту.

Он је прецизирао да изливања има на делу који је везан за Рибарску реку, а то је Каоник и Велики Шиљеговац, да је Кобиљска река направила проблем на деоници између Головода и Паруновца, кад је један мост затрпан грањем.

"Нема значајних плављења, јер део који је везан за Западну Мораву - Глободаре је стандардни проблем годинама, као и насеље Дедина где већа киша увек изазива плављења", рекао је Јовановић.

Већих проблема нема, а уколико их буде стручне екипе ће реаговати правовремено, истакао је он.

Он је упутио апел мештанима ових подручја да очисте ровове и канале испред својих домаћинстава како не би дошло до плављења дворишта и објеката. Метеоролози и за наредне дане најављују кишу и суснежицу.


Коментари / 0

Оставите коментар