Kruševac: Izlile se rijeke i potoci

U Kruševcu je do 14 sati palo 30 litara kiše po metru kvadratnom što je dovelo do izlivanja bujičnih reka i potoka u prigradskim naseljima i okolnim selima.

Srbija 09.12.2014 | 17:19
Kruševac: Izlile se rijeke i potoci

I pored izlivanja, nema ugroženih i poplavljenih domaćinstava, kažu u Štabu za vanredne situacije grada.

U Štabu za vanredne sitacije grada Kruševca kažu da je do izlivanja došlo u Kobilju, Velikom Golovodu, na potezu između Dedine i Kapidžije, Parunovcu, Globoderu i Kaoniku, prenosi Radiotelevizija Kruševac.

Prema rečima člana Gradskog štaba za vanredne situacije Zdravka Jovanovića, ekipe "Kruševac puta" sa mehanizacijom su na terenu i rade na čišćenju i iskopu kanala.

"Nema ugroženih i poplavljenih domaćinstava", naglasio je Jovanović i dodao da je usled izlivanja Kobiljske reke došlo do začepljenja na mostu.

On je precizirao da izlivanja ima na delu koji je vezan za Ribarsku reku, a to je Kaonik i Veliki Šiljegovac, da je Kobiljska reka napravila problem na deonici između Golovoda i Parunovca, kad je jedan most zatrpan granjem.

"Nema značajnih plavljenja, jer deo koji je vezan za Zapadnu Moravu - Globodare je standardni problem godinama, kao i naselje Dedina gde veća kiša uvek izaziva plavljenja", rekao je Jovanović.

Većih problema nema, a ukoliko ih bude stručne ekipe će reagovati pravovremeno, istakao je on.

On je uputio apel meštanima ovih područja da očiste rovove i kanale ispred svojih domaćinstava kako ne bi došlo do plavljenja dvorišta i objekata. Meteorolozi i za naredne dane najavljuju kišu i susnežicu.


Komentari / 0

Ostavite komentar