Шећерана ускоро у власништву ПЗ Јанковци?

Челни људи Пољопривредне задруге ''Јанковци'' из Хрвтске данас су неколико часова провели у Влади Републике Српске са министром Стевом Мирјанићем и мандатаром Жељком Цвијановић. Преговорало се о условима за преузимање бијељинске ''Шећеране''. 

Република Српска 09.12.2014 | 20:06
Шећерана ускоро у власништву ПЗ Јанковци?

Конкретног договора још нема али има помака. 

Стратешки партнер из Хрватске који је назинтересованији за ''Шећерану'' представио је план улагања. Од ресорног Министартсва траже да што прије комплетира неопходну доументацију за преузимање фабрике.

Већински власник, односно, држава у старту је будућем партнеру поставила основне услове као што су ревитализација фабрике, обезбјеђивање сировине за прераду и тржиште али и да запосли све раднике. Међутим, за сада, нико званично не открива да ли је то коначна листа услова.

Из ресорног Министартсву након састанка огласили су се саопштењем. Пало је конкретно обећање.

За ''Шећерану'' су биле заинтересоване фирме из Пољске, Шпаније и Русије али тренутно је у игри Пољопривредна задруга из Хрватске чији су представници већ су три пута били у бијељинској фабрици. Израчунали су да би за покретање  требало да обезбједе око 35 милиона евра.

''Шећерана'' је прешла у власништво Републике Српске након што је крајем јануара Врховни суд Републике Српске правоснажно осудио Зорана Ћопића на четири године затвора. Ћопићу су одузете акције ''Шећеране'' које чине 51 одсто капитала тог предузећа.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

србин

09.12.2014 19:40

хајде надајмо се да це ускоро прорадити И да се запосли ста радника. Да несто се И отвори а не само да се затвара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Услов бр.1

09.12.2014 21:24

Главни би услов требао бити да барем један србин мозе отворити неку фирму у Хрватској.Али хрват то неће прихватити.увјеку

ОДГОВОРИТЕ