Šećerana uskoro u vlasništvu PZ Jankovci?

Čelni ljudi Poljoprivredne zadruge ''Jankovci'' iz Hrvtske danas su nekoliko časova proveli u Vladi Republike Srpske sa ministrom Stevom Mirjanićem i mandatarom Željkom Cvijanović. Pregovoralo se o uslovima za preuzimanje bijeljinske ''Šećerane''. 

Republika Srpska 09.12.2014 | 20:06
Šećerana uskoro u vlasništvu PZ Jankovci?

Konkretnog dogovora još nema ali ima pomaka. 

Strateški partner iz Hrvatske koji je nazinteresovaniji za ''Šećeranu'' predstavio je plan ulaganja. Od resornog Ministartsva traže da što prije kompletira neophodnu doumentaciju za preuzimanje fabrike.

Većinski vlasnik, odnosno, država u startu je budućem partneru postavila osnovne uslove kao što su revitalizacija fabrike, obezbjeđivanje sirovine za preradu i tržište ali i da zaposli sve radnike. Međutim, za sada, niko zvanično ne otkriva da li je to konačna lista uslova.

Iz resornog Ministartsvu nakon sastanka oglasili su se saopštenjem. Palo je konkretno obećanje.

Za ''Šećeranu'' su bile zainteresovane firme iz Poljske, Španije i Rusije ali trenutno je u igri Poljoprivredna zadruga iz Hrvatske čiji su predstavnici već su tri puta bili u bijeljinskoj fabrici. Izračunali su da bi za pokretanje  trebalo da obezbjede oko 35 miliona evra.

''Šećerana'' je prešla u vlasništvo Republike Srpske nakon što je krajem januara Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno osudio Zorana Ćopića na četiri godine zatvora. Ćopiću su oduzete akcije ''Šećerane'' koje čine 51 odsto kapitala tog preduzeća.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbin

09.12.2014 19:40

hajde nadajmo se da ce uskoro proraditi I da se zaposli sta radnika. Da nesto se I otvori a ne samo da se zatvara.

ODGOVORITE
Name

Uslov br.1

09.12.2014 21:24

Glavni bi uslov trebao biti da barem jedan srbin moze otvoriti neku firmu u Hrvatskoj.Ali hrvat to neće prihvatiti.uvjeku

ODGOVORITE