Просвјета чека изједначавање коефицијената

Просвјетни радници више од четири година чекају да им коефицијенти буду изједначени са коефицијентима осталих буџетских корисника.

Република Српска 09.12.2014 | 19:23
Просвјета чека изједначавање коефицијената

Један од закључака Самосталног синдиката средњих школа републике Српске јесте да чекању мора доћи крај јер иницијатива са 4000 потписа у Народној скупштини стоји од 2006-те године.

Нови сазив Народне скупштине пробудио је нову наду код просвјетних радника. Самостални синдикат средњих школа Српске очекује да коначно иницијатива са 4000 потписа која је предата Народној скупштини прије четири године а у којој се тражи изједначавање коефицијента просвјетних радника са осталим буџетским корисницима угледа свјетло дана. До сада је сво вријеме била гурнута испод тепиха.

Очекивања просвјетних радника су једно а реалност је нешто сасвим друго отприлике би се могла протумачити изјава министра просвјете. Министар Мутабџија признаје да су просвјетни радници у праву али да нема пара.

Образложење министарства просвјете није прихватљиво самосталном синдикату средњих школа. Они ће даље тражити реакцију Уставног суда јер су на овај начин апсолутно стављени у дискриминирајући положај.

Просвјетни радници нису у истом положају са осталим буџетским корисницима од 2008 године.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хомо сапиенс

09.12.2014 19:16

Занимљиво, за просвјетну дјелатност као дјелатност од посебног друственог интереса,у овој земљи, нема пара,а за паразите (политицаре)пара има углавном довољно, а када понестане ту је ММФ. Само се питам засто их висе трпимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

123

09.12.2014 22:32

КАКАВ ДРУСТВЕНИ ИНТЕРЕС,КОГА БРИГА ЗА ДРУСТВО,САМО ЛИЦНИ ИНТЕРЕС,,,ДА МОГУ КАКО УКИНУЛИ БИ ПРОСВЈЕТУ

ОДГОВОРИТЕ