Prosvjeta čeka izjednačavanje koeficijenata

Prosvjetni radnici više od četiri godina čekaju da im koeficijenti budu izjednačeni sa koeficijentima ostalih budžetskih korisnika.

Republika Srpska 09.12.2014 | 19:23
Prosvjeta čeka izjednačavanje koeficijenata

Jedan od zaključaka Samostalnog sindikata srednjih škola republike Srpske jeste da čekanju mora doći kraj jer inicijativa sa 4000 potpisa u Narodnoj skupštini stoji od 2006-te godine.

Novi saziv Narodne skupštine probudio je novu nadu kod prosvjetnih radnika. Samostalni sindikat srednjih škola Srpske očekuje da konačno inicijativa sa 4000 potpisa koja je predata Narodnoj skupštini prije četiri godine a u kojoj se traži izjednačavanje koeficijenta prosvjetnih radnika sa ostalim budžetskim korisnicima ugleda svjetlo dana. Do sada je svo vrijeme bila gurnuta ispod tepiha.

Očekivanja prosvjetnih radnika su jedno a realnost je nešto sasvim drugo otprilike bi se mogla protumačiti izjava ministra prosvjete. Ministar Mutabdžija priznaje da su prosvjetni radnici u pravu ali da nema para.

Obrazloženje ministarstva prosvjete nije prihvatljivo samostalnom sindikatu srednjih škola. Oni će dalje tražiti reakciju Ustavnog suda jer su na ovaj način apsolutno stavljeni u diskriminirajući položaj.

Prosvjetni radnici nisu u istom položaju sa ostalim budžetskim korisnicima od 2008 godine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Homo sapiens

09.12.2014 19:16

Zanimljivo, za prosvjetnu djelatnost kao djelatnost od posebnog drustvenog interesa,u ovoj zemlji, nema para,a za parazite (politicare)para ima uglavnom dovoljno, a kada ponestane tu je MMF. Samo se pitam zasto ih vise trpimo.

ODGOVORITE
Name

123

09.12.2014 22:32

KAKAV DRUSTVENI INTERES,KOGA BRIGA ZA DRUSTVO,SAMO LICNI INTERES,,,DA MOGU KAKO UKINULI BI PROSVJETU

ODGOVORITE