МУП не врши притисак у вези са спорним снимком

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић изјавио је да су новинари сарајевског портала "Кликс" позвани на информативни разговор у складу са законом и да МУП не врши притисак ни на кога у вези са аудио-материјалом о наводној куповини посланика.

Република Српска 09.12.2014 | 14:55
МУП не врши притисак у вези са спорним снимком

"Мислим да је у интересу свакога да са нама подијели одређена сазнања око тог снимка и не видим због чега би крили такву информацију и не би помогли МУП-у и тужилаштву да ријеше такав сложен предмет", рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да МУП пружа пуну подршку новинарској професији, али и да очекује да новинари осуде непримјерене наступе својих колега према носиоцима јавних функција.

"То што су одређена господа позвана да дају информације је наше законско право и ми радимо искључиво по закону", рекао је Јовичић.

Он је додао да је МУП прослиједило сазнања и сумње у вези са аудио-материјалом разговора предсједника Владе Жељке Цвијановић о наводној куповини посланика Специјалном тужилаштву и да је истрага сада у искључивој надлежности ове институције.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

КОМЕНТАТОР

09.12.2014 14:01

Ма јок никако није притисак на новинаре да открију извор информација...прича за малу дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.12.2014 14:16

Чини ми се да ће опет бити министар...

ОДГОВОРИТЕ
Name

угљевик

09.12.2014 15:48

Сто не врсите притисак на папке Војина Митровица и Стевандица да казу колико су пара добили. Ти полицајац? Срам те било Угљевика одакле си потекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.12.2014 15:50

А, да ли је позвана и Зељка Цвијановиц? Ове црвене србенде нас вратисе у вријеме турске царевине, кадија тузи, кадија ти суди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

09.12.2014 16:25

Е мој заститнице лика и дјела М. Додика и тебе це неко питати засто ниси радио свој посао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

09.12.2014 16:32

Министре процитај пазљиво своју изјаву неколико пута мозда це ти бити јасна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змуда у мјесто лабуде

09.12.2014 16:55

Господине миниатре, да сам ја на васем мјесту мене би било срамота да тразим од некога другога да ради мој посао,самим тиме говорите колико су вам кадрови способни да обављају своје послове на које су распоређени па самим тим и васа способност је упитна. Наиме, мисљења сам да ви све добро знате само сто не смијете да радите своје обавезе по слову закона јер вам то не дозвољавају они који су корумпирани, који су покрали и опљацкали властити народ, медјутим то це да изадје на видјело јер се "СВЕТА ЗЕМЉА ЗАКЛЕЛА ДА СЕ НИСТА САКРИТИ НЕ МОЗЕ". Дјеца која иду у основну сколу виде ста се ради а као ВИ не мозете пронаци и испитати на основу аудио-видео снимка дали је Зељка Цвијановиц куповала "папке" односно народне посланике, самим тим показујете да сте заиста неспособни да се суоците са цињеницама, ја немам ни основну сколу заврсену а када би добио налог од надлезних институција ја би за 30-сет дана све раскринкао, немојте ми само реци да не знате да је влада донијела закон о правима бораца, породица погинули и РВИ а који је против УСТАВА РС-а и да је тај закон АПЕЛАЦИОНИ СУД БиХ ПРОГЛАСИО НЕВАЗЕЦИМ и то се цува у строгој тајности да би се опљацкале напријед наведене организације. Наиме, ја не бих висе коментарисао зато сто ви све знате и морате знати, ако не знате требали сте поднијети неопозиву оставку како ВИ тако и цијели "ДРЗАВНИ АПАРАТ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

раскорак

09.12.2014 17:17

Јадо јадни, удара нам на интелигенцију. Али исто тако он је воља већине. Та већина ми се гади. Шта је ту је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

09.12.2014 17:55

У нормалним земљама, већ би одавно било готово, оставке би падале као крушке,изречене пресуде...а овако...праве нас идиотима, будалама,мајмунима...Морам реци...бем ти земљу. Бринем за дјецу, докле све ово може ићи, а предалеко је већ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

09.12.2014 18:40

Министре Јовицицу, вас народ плаца да цувате имовину а не лопове.

ОДГОВОРИТЕ