MUP ne vrši pritisak u vezi sa spornim snimkom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da su novinari sarajevskog portala "Kliks" pozvani na informativni razgovor u skladu sa zakonom i da MUP ne vrši pritisak ni na koga u vezi sa audio-materijalom o navodnoj kupovini poslanika.

Republika Srpska 09.12.2014 | 14:55
MUP ne vrši pritisak u vezi sa spornim snimkom

"Mislim da je u interesu svakoga da sa nama podijeli određena saznanja oko tog snimka i ne vidim zbog čega bi krili takvu informaciju i ne bi pomogli MUP-u i tužilaštvu da riješe takav složen predmet", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da MUP pruža punu podršku novinarskoj profesiji, ali i da očekuje da novinari osude neprimjerene nastupe svojih kolega prema nosiocima javnih funkcija.

"To što su određena gospoda pozvana da daju informacije je naše zakonsko pravo i mi radimo isključivo po zakonu", rekao je Jovičić.

On je dodao da je MUP proslijedilo saznanja i sumnje u vezi sa audio-materijalom razgovora predsjednika Vlade Željke Cvijanović o navodnoj kupovini poslanika Specijalnom tužilaštvu i da je istraga sada u isključivoj nadležnosti ove institucije.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

KOMENTATOR

09.12.2014 14:01

Ma jok nikako nije pritisak na novinare da otkriju izvor informacija...priča za malu djecu

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

09.12.2014 14:16

Čini mi se da će opet biti ministar...

ODGOVORITE
Name

ugljevik

09.12.2014 15:48

Sto ne vrsite pritisak na papke Vojina Mitrovica i Stevandica da kazu koliko su para dobili. Ti policajac? Sram te bilo Ugljevika odakle si potekao.

ODGOVORITE
Name

Ja

09.12.2014 15:50

A, da li je pozvana i Zeljka Cvijanovic? Ove crvene srbende nas vratise u vrijeme turske carevine, kadija tuzi, kadija ti sudi!

ODGOVORITE
Name

Nikola

09.12.2014 16:25

E moj zastitnice lika i djela M. Dodika i tebe ce neko pitati zasto nisi radio svoj posao?

ODGOVORITE
Name

mg

09.12.2014 16:32

Ministre procitaj pazljivo svoju izjavu nekoliko puta mozda ce ti biti jasna.

ODGOVORITE
Name

zmuda u mjesto labude

09.12.2014 16:55

Gospodine miniatre, da sam ja na vasem mjestu mene bi bilo sramota da trazim od nekoga drugoga da radi moj posao,samim time govorite koliko su vam kadrovi sposobni da obavljaju svoje poslove na koje su raspoređeni pa samim tim i vasa sposobnost je upitna. Naime, misljenja sam da vi sve dobro znate samo sto ne smijete da radite svoje obaveze po slovu zakona jer vam to ne dozvoljavaju oni koji su korumpirani, koji su pokrali i opljackali vlastiti narod, medjutim to ce da izadje na vidjelo jer se "SVETA ZEMLJA ZAKLELA DA SE NISTA SAKRITI NE MOZE". Djeca koja idu u osnovnu skolu vide sta se radi a kao VI ne mozete pronaci i ispitati na osnovu audio-video snimka dali je Zeljka Cvijanovic kupovala "papke" odnosno narodne poslanike, samim tim pokazujete da ste zaista nesposobni da se suocite sa cinjenicama, ja nemam ni osnovnu skolu zavrsenu a kada bi dobio nalog od nadleznih institucija ja bi za 30-set dana sve raskrinkao, nemojte mi samo reci da ne znate da je vlada donijela zakon o pravima boraca, porodica poginuli i RVI a koji je protiv USTAVA RS-a i da je taj zakon APELACIONI SUD BiH PROGLASIO NEVAZECIM i to se cuva u strogoj tajnosti da bi se opljackale naprijed navedene organizacije. Naime, ja ne bih vise komentarisao zato sto vi sve znate i morate znati, ako ne znate trebali ste podnijeti neopozivu ostavku kako VI tako i cijeli "DRZAVNI APARAT".

ODGOVORITE
Name

raskorak

09.12.2014 17:17

Jado jadni, udara nam na inteligenciju. Ali isto tako on je volja većine. Ta većina mi se gadi. Šta je tu je.

ODGOVORITE
Name

ssss

09.12.2014 17:55

U normalnim zemljama, već bi odavno bilo gotovo, ostavke bi padale kao kruške,izrečene presude...a ovako...prave nas idiotima, budalama,majmunima...Moram reci...bem ti zemlju. Brinem za djecu, dokle sve ovo može ići, a predaleko je već

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

09.12.2014 18:40

Ministre Jovicicu, vas narod placa da cuvate imovinu a ne lopove.

ODGOVORITE