Црногорци у паници: Руси одлазе

Наредна година биће прекретница у туризму Црне Горе, јер ће изостати велики број гостију са традиционалних тржишта и зато је неопходно снизити цене, оценио је председник Црногорског туристичког удружења Жарко Радуловић.

Регион 09.12.2014 | 16:05
Црногорци у паници: Руси одлазе

„Морамо са нижим ценама, са много више рада, односно дужом сезоном, зарађивати исте паре које смо до сада зарађивали", нагласио је Радуловић у интервјуу за подгоричке Вијести.Боља авио-повезаност са Европом и нижа цена карте је, према његовом мишљењу, једна од кључних ствари за одржање попуњености туристичких капацитета у Црној Гори.

"Цена лета је основ, јер ако Пољак лети до Грчке за 150 еура, неће да лети за Црну Гору за 400 евра", рекао је Радуловић и додао да је "јако песимистичан према пројекцији дешавања у туризму Црне Горе" ако се не доведу нискотарифни авиопревозници.

Према његовим речима, неколико европских лоу-кост компанија је заинтересовано за улазак у заједничку туристичку кампању, али је додао да и поред те сарадње и национална авио-компанија Монтенегро ерлајнс треба да опстане.

"Држава има обавезу да помогне нашем авио-превознику, јер он нама треба. Било би јако рискантно ако би се ти ресурси препустили другима", рекао је Радуловић, и истакао Словачку и Македонију као пример држава које немају своје националне авио-компаније и које због тога у потпуности зависе од других.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

профа

09.12.2014 15:08

Руси ОДЛАЗЕ, а албанци ДОЛАЗЕ :)))))))))))))))))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

09.12.2014 15:14

Јесте сад се могу Албанцима продават уствари 90% су сиптари доле у ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.12.2014 15:24

Црногорци су дерали кожу туристима. Да је постојала могућност и ваздух би наплаћивали. Е када задњицом затвориш врата слиједи те исто. Руси ће продати шиптарима своју имовину за 50% више него што платили па нека буцају крпу са њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЋИНА

09.12.2014 15:26

СРБИ НЕЋЕ У ЦГ РАДИ ВЛАСТИ КОЈА ЈЕ ПРИЗНАЛА КОСОВО, ОДВОЈИЛА СЕ ОД СРБИЈЕ, НЕДА ДВОЈНА ДРЖАВЉАНСТВА, УВОДИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ. ЗАТИМ ПЉАЧКА ГОСТИЈУ НА ПЛАЖИ, У ПРОДАВНИЦИ, НЕКА ПРИЈАВЕ И ТАXЕ, А ПОГОТОВУ НА ЦАРИНИ РОВЕ, ИСПИТУЈУ, ПРОВОЦИРАЈУ. НА ПУТЕВИМА САМО АКО ЈЕ СТРАНА ТАБЛИЦА ПЛАЋАШ КАЗНУ ЗА СВАШТА. СВАКА ШУША ПИТА ГДЈЕ ИДЕШ. ШТО ИДЕШ, КОЛИКО ОСТАЈЕШ. БЕЗБРОЈ ГЛУПОСТИ, КО ЈЕ ЛУД ДА ТО ТРПИ БЕЗ ПОТРЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

09.12.2014 15:38

За исте паре у Грцку, дузи пут ал рај на земљи, море топло, клопа одлицна, домацини љубазни, апартмани одлицни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

09.12.2014 17:41

Турска јос боља и јефтинија ја сам била у октобру љубазност, цистоца, услуге, сто Црногорци неце имат јос за сто година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

морнар

09.12.2014 17:58

Све док М.Дјукановић буде водио антисрпску и антируску политику,биће ситуација да ни Срби ни Руси више неће долазити,на то тужно море.Продао чоче,душу ђаволу,дао вјеру за вечеру,окренуо леђа браћи по крви ,признао Косово,води антисрпску кампању,прогони Амфилохија,и СПЦ,уводи санкције Русији,а самим тим уцртава Ц.Гору на картама Руских нуклеарних глава,као легитиман циљ.Па шта је мислио,мора знати да батина има 2 краја,да је у тој óјебини од државе све пукло а још мало туризам даје прихода,а сада и он умире.Е сада нека доведе Солану и шипце да се плачу у тој канализацији,баш ће се лијепо слагати са новим Секулом Дрљевићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

09.12.2014 18:16

Па ста сте друго и оцекивали. Уводите санкције Русији против ње сте по свим питањима а сад се цудите сто одлазе. Треба сви да вам окрену ледја па да онда видимо ко це вам доци на љетовање имате цијене као да су Кариби.

ОДГОВОРИТЕ