Гинис чека Реала!

Пао је Мурињов рекорд, синоћ је пао Барселонин, следећи циљ је бразилска Коритиба, па НБА легенде, Бјорн Борг...

Фудбал 10.12.2014 | 14:20
Гинис чека Реала!

Многи велики фудбалери су носили дрес Реал Мадрида, многе сјајне генерације су писале историју Краљевског клуба, али актуелни тим Мадриђана прети да сруши све рекорде и упише се као најбољи тим икада. Не само у Мадриду и Шпанији, већ на целој планети! Два пута је Флорентино Перез раније правио генерације Галактикоса, потрошио силне паре, а тек ова генерацију која нија имала такав имиџ му даје оно о чему је сањао.

Анћелотијев Реал је недавно оборио клупски рекорд по броју уузастопних победа који су држали Муњозов тим из 60-их година прошлог века и Мурињов из сезоне 2011--12. Прошлог викенда су Роналдо и дружина уписали и 18. узастопну победу чиме су изједначили национални рекорд у Шпанији који је држала Рајкардова и Роналдињова Барселона.

Питање је: Шта је следеће?

Лимити Анћелотијевог Реала се не назиру, пошто његова екипа руши све пред собом и бележи убедљиве победе као од шале. Након победе над Лудогорецом, Реалу је следећи изазов светски рекорд по броју узастопних победа и улазак у Гинисову књигу рекорда!

Рекорд држи бразилски куб Коритиба који је 2011. године победио у 24 узастопна такмичарска меча и ушао у Гинисову књигу. Да би остварио тај подвиг, Реал би поред очекиваног тријумфа над Лудогорецом вечерас морао да оствари победе против Алмерије у Примери, затим у полуфиналу и финалу предстојећег СП за клубове, првом мечу осмине финала Купа Краља, против Валенсије на Местаљи у првом колу првенства у 2015. години и на крају против Еспањола.

Не делује као немогућа мисија, али ни као лаган задатак. Најтежи изазов за Мадриђане ће бити да освоје СП за клубове у Мароку где ће им аргентински Сан Лоренцо представљати највећи изазов. Као и да славе на Местаљи против Валенсије пошто је реч о једном од најтежих гостовања у Примери. Остали мечеви се чине као „зицери“ за захукталу машинерију Карла Анћелотија.

Ако успе да обори рекорд Коритибе и дође до 25. узастопних победа, Реал ће постати најуспешнија екипа у историји фудбала по низу победа. Међутим, ни ту није крај.

Следећи циљ би могао да буде: Екипа са најдужим низом победа у врхунском спорту.

Тај рекорд држе кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса из сезоне 1971/71 када су Вилт Чемберлен, Џери Вест и дружина нанизали 33 тријумфа заредом! Уколико би Реал надмашио и тај учинак, онда би дефинитивно могао да се похвали најуспешнијим низом у историји спорта.

Што се индивидуалних рекорда тиче, у некој лудој теорији и перспективи, циљ Реала би могао да буде низ Бјорна Борга од 49 узастопних победа у тенису. У атлетици је рекордерд Едвин Мозес који је у тркама на 400 метара са препонама славио 122 пута заредом. У боксу рекорд држи Хулио Цезар Чавез који је у периоду од 1990. до 1993. године славио у 87 узастопних мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар