Ginis čeka Reala!

Pao je Murinjov rekord, sinoć je pao Barselonin, sledeći cilj je brazilska Koritiba, pa NBA legende, Bjorn Borg...

Fudbal 10.12.2014 | 14:20
Ginis čeka Reala!

Mnogi veliki fudbaleri su nosili dres Real Madrida, mnoge sjajne generacije su pisale istoriju Kraljevskog kluba, ali aktuelni tim Madriđana preti da sruši sve rekorde i upiše se kao najbolji tim ikada. Ne samo u Madridu i Španiji, već na celoj planeti! Dva puta je Florentino Perez ranije pravio generacije Galaktikosa, potrošio silne pare, a tek ova generaciju koja nija imala takav imidž mu daje ono o čemu je sanjao.

Anćelotijev Real je nedavno oborio klupski rekord po broju uuzastopnih pobeda koji su držali Munjozov tim iz 60-ih godina prošlog veka i Murinjov iz sezone 2011--12. Prošlog vikenda su Ronaldo i družina upisali i 18. uzastopnu pobedu čime su izjednačili nacionalni rekord u Španiji koji je držala Rajkardova i Ronaldinjova Barselona.

Pitanje je: Šta je sledeće?

Limiti Anćelotijevog Reala se ne naziru, pošto njegova ekipa ruši sve pred sobom i beleži ubedljive pobede kao od šale. Nakon pobede nad Ludogorecom, Realu je sledeći izazov svetski rekord po broju uzastopnih pobeda i ulazak u Ginisovu knjigu rekorda!

Rekord drži brazilski kub Koritiba koji je 2011. godine pobedio u 24 uzastopna takmičarska meča i ušao u Ginisovu knjigu. Da bi ostvario taj podvig, Real bi pored očekivanog trijumfa nad Ludogorecom večeras morao da ostvari pobede protiv Almerije u Primeri, zatim u polufinalu i finalu predstojećeg SP za klubove, prvom meču osmine finala Kupa Kralja, protiv Valensije na Mestalji u prvom kolu prvenstva u 2015. godini i na kraju protiv Espanjola.

Ne deluje kao nemoguća misija, ali ni kao lagan zadatak. Najteži izazov za Madriđane će biti da osvoje SP za klubove u Maroku gde će im argentinski San Lorenco predstavljati najveći izazov. Kao i da slave na Mestalji protiv Valensije pošto je reč o jednom od najtežih gostovanja u Primeri. Ostali mečevi se čine kao „ziceri“ za zahuktalu mašineriju Karla Anćelotija.

Ako uspe da obori rekord Koritibe i dođe do 25. uzastopnih pobeda, Real će postati najuspešnija ekipa u istoriji fudbala po nizu pobeda. Međutim, ni tu nije kraj.

Sledeći cilj bi mogao da bude: Ekipa sa najdužim nizom pobeda u vrhunskom sportu.

Taj rekord drže košarkaši Los Anđeles Lejkersa iz sezone 1971/71 kada su Vilt Čemberlen, Džeri Vest i družina nanizali 33 trijumfa zaredom! Ukoliko bi Real nadmašio i taj učinak, onda bi definitivno mogao da se pohvali najuspešnijim nizom u istoriji sporta.

Što se individualnih rekorda tiče, u nekoj ludoj teoriji i perspektivi, cilj Reala bi mogao da bude niz Bjorna Borga od 49 uzastopnih pobeda u tenisu. U atletici je rekorderd Edvin Mozes koji je u trkama na 400 metara sa preponama slavio 122 puta zaredom. U boksu rekord drži Hulio Cezar Čavez koji je u periodu od 1990. do 1993. godine slavio u 87 uzastopnih mečeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar