Милан и Интер у потпуном мраку!

Велика криза два гиганта из Ломбардије у првом је плану на Апенинима и поред тога што се играју мечеви Лиге шампиона.

Фудбал 10.12.2014 | 13:40
Милан и Интер у потпуном мраку!

Италијанска штампа се и даље бави кризом миланских клубова Интера и Милана и најављује сусрете Лиге шампиона - Јувентуса против Атлетика и Роме против Манчестер Ситија.

Пише се и о тријумфу Сампдорије над Вероном и да ће Земан остати на клупи Каљарија упркос последњим поразима, а најављује се и употреба видео-технологије у Серији А од следеће сезоне.

ЛА ГАЗЗЕТТА ДЕЛЛО СПОРТ

Најтиражнији спортски лист у Италији наставља да анализира један од најтежих тренутака у историји Милана и Интера који нису почели, заједно, овако лоше сезону у последњих 57 година: „Милан и Интер на коленима: Време је истекло".

У поднаслову се каже да су нокаути од Ђенове и Удинезеа дали сурову пресуду стању у миланским тимовима: „Два велика клуба који имају корак провинцијалских тимова. Инзаги пет бодова од трећег места, Манчини узео само бод на три утакмице, зона испадања све ближе".

Бивши тренер Милана и Интера Алберто Закерони верује да оба тима могу да се врате у трку, али и запажа слабе тачке: „Менез мора више да сарађује са саиграчима, Икарди мора да добије више употребљивих лопти".

Газета најављује и потезе у предстојећем прелазном року Росонера и Неразура: „Галијани жели у јануару Сусу и Окаку (ако оде Пацини). Тохир убрзава потезе за довођење Черчија. Тилеманс стиже у јулу".

У одвојеним редакцијским коментарима се тврди да „није довољна Манчинијева харизма" и да је „Милан који игра с лажним центарфором - лажни Милан".

Наравно, нису могли да изостану ни наслови посвећени Лиги шампиона. „Јуве, освоји пол-позицију", мотивише Газета играче Јувентуса да победом од два гола разлике обезбеди прво место у групи и самим тим повољнији жреб за осмину финала. Бивши тренер Фјорентине Делио Роси је дао интервју Газети у којем описује двојицу играча који ће бити протагонисти судара Рома - Манчестер Сити и с којима је радио у Фиренци: „Љајић и Јоветић, објаснићу вам ко су моја два генијалца".

Газета посвећује простор и победи Самподорије у Верони: „Златна Сампдорија. Окака разгоропадио атомски напад".

После Премијер лиге и Бундеслиге и Серија А се спрема да уведе гоал лине тецхнологy од следеће сезоне: „Отворен лов на голове фантазма. Тавекјо (председник италијанског фудбалског савеза): Време је за технологију".

ЦОРРИЕРЕ ДЕЛЛО СПОРТ

„Рома до врха" главни је наслов на првој страни Коријереа. Лист преноси и речи председника Роме Џејмса Палоте пред његов долазак у главни град Италије: „Дајте ми Европу". Експлицитна је порука Итало-Американца његовим фудбалерима пред одлучујући меч с Манчестер Ситијем за пролаз у нокаут фазу Лиге шампиона. Коријере најављује паклену атмосферу на Олимпику и пише о проблемима Ђалоросих када је у питању место голмана. „Брани Де Санктис, али сва три резервна голмана су ван строја и на клупу мора Маркеђанијев син”, најављује се прва клупа у првом тиму за сина некадашњег голмана Лација.

Коријере се бави и Лацијом на насловној страни, односно Фелипеом Андерсоном који је у недељу постигао свој првенац у Серији А против Парме: „Лацио опчињен Андерсоном".

На првој страни је и обећање председника Федеркалча Тавекја да ће се Италијани придружити Енглезима и Немцима у употреби технологије на првенственим утакмицама: „Технлогија на терену од 2015. године!". Тавекјо је прецизирао да ће бити употребљивана само за „гол, није гол", а да је још увек рано за фаулове шеснаестерцу и офсајде.

„Каљари у провалији, али Земан остаје", пише Коријере о још једном поразу Каљарија у овој сезони на Сант Елији (нису успели да победе ниједном у овом шампионату код куће) овог пута против Кјева са 0:2. Истовремено, Коријере констатује магични моменат Сампдорије Синише Михајловића: „Сампдорија лети, на табели је четврта".

Коментари / 0

Оставите коментар