Milan i Inter u potpunom mraku!

Velika kriza dva giganta iz Lombardije u prvom je planu na Apeninima i pored toga što se igraju mečevi Lige šampiona.

Fudbal 10.12.2014 | 13:40
Milan i Inter u potpunom mraku!

Italijanska štampa se i dalje bavi krizom milanskih klubova Intera i Milana i najavljuje susrete Lige šampiona - Juventusa protiv Atletika i Rome protiv Mančester Sitija.

Piše se i o trijumfu Sampdorije nad Veronom i da će Zeman ostati na klupi Kaljarija uprkos poslednjim porazima, a najavljuje se i upotreba video-tehnologije u Seriji A od sledeće sezone.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski list u Italiji nastavlja da analizira jedan od najtežih trenutaka u istoriji Milana i Intera koji nisu počeli, zajedno, ovako loše sezonu u poslednjih 57 godina: „Milan i Inter na kolenima: Vreme je isteklo".

U podnaslovu se kaže da su nokauti od Đenove i Udinezea dali surovu presudu stanju u milanskim timovima: „Dva velika kluba koji imaju korak provincijalskih timova. Inzagi pet bodova od trećeg mesta, Mančini uzeo samo bod na tri utakmice, zona ispadanja sve bliže".

Bivši trener Milana i Intera Alberto Zakeroni veruje da oba tima mogu da se vrate u trku, ali i zapaža slabe tačke: „Menez mora više da sarađuje sa saigračima, Ikardi mora da dobije više upotrebljivih lopti".

Gazeta najavljuje i poteze u predstojećem prelaznom roku Rosonera i Nerazura: „Galijani želi u januaru Susu i Okaku (ako ode Pacini). Tohir ubrzava poteze za dovođenje Čerčija. Tilemans stiže u julu".

U odvojenim redakcijskim komentarima se tvrdi da „nije dovoljna Mančinijeva harizma" i da je „Milan koji igra s lažnim centarforom - lažni Milan".

Naravno, nisu mogli da izostanu ni naslovi posvećeni Ligi šampiona. „Juve, osvoji pol-poziciju", motiviše Gazeta igrače Juventusa da pobedom od dva gola razlike obezbedi prvo mesto u grupi i samim tim povoljniji žreb za osminu finala. Bivši trener Fjorentine Delio Rosi je dao intervju Gazeti u kojem opisuje dvojicu igrača koji će biti protagonisti sudara Roma - Mančester Siti i s kojima je radio u Firenci: „Ljajić i Jovetić, objasniću vam ko su moja dva genijalca".

Gazeta posvećuje prostor i pobedi Sampodorije u Veroni: „Zlatna Sampdorija. Okaka razgoropadio atomski napad".

Posle Premijer lige i Bundeslige i Serija A se sprema da uvede goal line technology od sledeće sezone: „Otvoren lov na golove fantazma. Tavekjo (predsednik italijanskog fudbalskog saveza): Vreme je za tehnologiju".

CORRIERE DELLO SPORT

„Roma do vrha" glavni je naslov na prvoj strani Korijerea. List prenosi i reči predsednika Rome Džejmsa Palote pred njegov dolazak u glavni grad Italije: „Dajte mi Evropu". Eksplicitna je poruka Italo-Amerikanca njegovim fudbalerima pred odlučujući meč s Mančester Sitijem za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. Korijere najavljuje paklenu atmosferu na Olimpiku i piše o problemima Đalorosih kada je u pitanju mesto golmana. „Brani De Sanktis, ali sva tri rezervna golmana su van stroja i na klupu mora Markeđanijev sin”, najavljuje se prva klupa u prvom timu za sina nekadašnjeg golmana Lacija.

Korijere se bavi i Lacijom na naslovnoj strani, odnosno Felipeom Andersonom koji je u nedelju postigao svoj prvenac u Seriji A protiv Parme: „Lacio opčinjen Andersonom".

Na prvoj strani je i obećanje predsednika Federkalča Tavekja da će se Italijani pridružiti Englezima i Nemcima u upotrebi tehnologije na prvenstvenim utakmicama: „Tehnlogija na terenu od 2015. godine!". Tavekjo je precizirao da će biti upotrebljivana samo za „gol, nije gol", a da je još uvek rano za faulove šesnaestercu i ofsajde.

„Kaljari u provaliji, ali Zeman ostaje", piše Korijere o još jednom porazu Kaljarija u ovoj sezoni na Sant Eliji (nisu uspeli da pobede nijednom u ovom šampionatu kod kuće) ovog puta protiv Kjeva sa 0:2. Istovremeno, Korijere konstatuje magični momenat Sampdorije Siniše Mihajlovića: „Sampdorija leti, na tabeli je četvrta".

Komentari / 0

Ostavite komentar