Савјет министара до почетка фебруара

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас у Сарајеву да би процес конституисања Савјета министара БиХ могао бити завршен крајем јануара, односно у првих десетак дана фебруара.

Босна и Херцеговина 09.12.2014 | 14:25
Савјет министара до почетка фебруара

Наводећи да у Предсједништву БиХ постоји договор да се након конституисања Представничког дома и привођења крају формирања Парламента Федерације БиХ уђе у процес консултација о именовању предсједавајућег Савјета министара, Иванић је изразио увјерење да ће и један и други процес бити завршени до краја мјесеца.

"До краја мјесеца требало би да имамо предсједника Федерације, а у истом тренутку практично и кандидата за предсједавајућег Савјета министара", рекао је Иванић новинарима.Према његовим ријечима, формирање Савјета министара крајем јануара или почетком фебруара била би позитивна вијест и релативно брзо формирање власти након општих избора.

Иванић и бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић присуствовали су данас у Сарајеву конститутивној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, док је хрватски члан Предсједништва Драган Човић био спријечен због смртног случаја у породици.

Коментари / 0

Оставите коментар