Savjet ministara do početka februara

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Sarajevu da bi proces konstituisanja Savjeta ministara BiH mogao biti završen krajem januara, odnosno u prvih desetak dana februara.

Bosna i Hercegovina 09.12.2014 | 14:25
Savjet ministara do početka februara

Navodeći da u Predsjedništvu BiH postoji dogovor da se nakon konstituisanja Predstavničkog doma i privođenja kraju formiranja Parlamenta Federacije BiH uđe u proces konsultacija o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara, Ivanić je izrazio uvjerenje da će i jedan i drugi proces biti završeni do kraja mjeseca.

"Do kraja mjeseca trebalo bi da imamo predsjednika Federacije, a u istom trenutku praktično i kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara", rekao je Ivanić novinarima.Prema njegovim riječima, formiranje Savjeta ministara krajem januara ili početkom februara bila bi pozitivna vijest i relativno brzo formiranje vlasti nakon opštih izbora.

Ivanić i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovali su danas u Sarajevu konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dok je hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović bio spriječen zbog smrtnog slučaja u porodici.

Komentari / 0

Ostavite komentar