Љупко: Звезда грешна према Деји и Југи!

Љупко Петровић, тренер који је Црвену звезду 1991. довео до европског врха, јавио се “Блицу” дан после обележавања другог историјског успеха клуба - титуле светског првака освојене у Токију. Уз честитке клубу на чијој је клупи седео у три наврата, познати стручњак желео је да каже и нешто што му је одавно на срцу.

Фудбал 10.12.2014 | 10:20
Љупко: Звезда грешна према Деји и Југи!

- Као човек који је живео и радио са најбољим тимом у Звездиним аналима, тврдим да се клуб тешко огрешио о Дејана Савићевића и Владимира Југовића што их није прогласио шестом и седмом Звездином звездом! Они су били симболи генерације и творци тих великих успеха - Дејо је обележио наш пут до тријумфа у Барију, а Југа је био кључни човек победе од 3:0 у Токију. Да ништа друго нису урадили у каријери, а постигли су много и касније у Италији и Шпанији, заслужили су да уђу међу бесмртнике - сматра Петровић.

Зашто су јунаци златне 1991. заборављени, посебно је питање.

- После тих успеха дошле су тешке године кад је Звезда изгубила компас и лутала на многим пољима. Баш зато је овај пропуст неопростив, јер управо велики асови дају клубу идентитет. Савићевић и Југовић су заувек у срцима Звездиних навијача и то је трабало испоштовати. Оно што је урадила управа на челу са председником Владаном Лукићем проглашавањем целог тима од 21 играча Звездином звездом, делује ми смешно и непримерено. Сви су они јунаци, али звезде су нешто друго - закључује славни тренер, који тренутно води првопласирани тим у лиги Руанде, у Африци.

Коментари / 0

Оставите коментар