Ljupko: Zvezda grešna prema Deji i Jugi!

Ljupko Petrović, trener koji je Crvenu zvezdu 1991. doveo do evropskog vrha, javio se “Blicu” dan posle obeležavanja drugog istorijskog uspeha kluba - titule svetskog prvaka osvojene u Tokiju. Uz čestitke klubu na čijoj je klupi sedeo u tri navrata, poznati stručnjak želeo je da kaže i nešto što mu je odavno na srcu.

Fudbal 10.12.2014 | 10:20
Ljupko: Zvezda grešna prema Deji i Jugi!

- Kao čovek koji je živeo i radio sa najboljim timom u Zvezdinim analima, tvrdim da se klub teško ogrešio o Dejana Savićevića i Vladimira Jugovića što ih nije proglasio šestom i sedmom Zvezdinom zvezdom! Oni su bili simboli generacije i tvorci tih velikih uspeha - Dejo je obeležio naš put do trijumfa u Bariju, a Juga je bio ključni čovek pobede od 3:0 u Tokiju. Da ništa drugo nisu uradili u karijeri, a postigli su mnogo i kasnije u Italiji i Španiji, zaslužili su da uđu među besmrtnike - smatra Petrović.

Zašto su junaci zlatne 1991. zaboravljeni, posebno je pitanje.

- Posle tih uspeha došle su teške godine kad je Zvezda izgubila kompas i lutala na mnogim poljima. Baš zato je ovaj propust neoprostiv, jer upravo veliki asovi daju klubu identitet. Savićević i Jugović su zauvek u srcima Zvezdinih navijača i to je trabalo ispoštovati. Ono što je uradila uprava na čelu sa predsednikom Vladanom Lukićem proglašavanjem celog tima od 21 igrača Zvezdinom zvezdom, deluje mi smešno i neprimereno. Svi su oni junaci, ali zvezde su nešto drugo - zaključuje slavni trener, koji trenutno vodi prvoplasirani tim u ligi Ruande, u Africi.

Komentari / 0

Ostavite komentar