Зашто се уништава Болница Касиндо?

Радници Болнице Источно Сарајево данас су поново организовали получасовно протесно окупљање да би скренули пажњу на тешку материјалну ситуацију у којој се налазе они, али и та здравствена институција.

Република Српска 08.12.2014 | 20:50
Зашто се уништава Болница Касиндо?

Радници бонице у Источном Сарајеву последњу плату су примили за мјесец август, а и она је исплаћена захваљујући кредиту, па се тако та здравствена иснтитуција само још више задужује и гура у финансијску провалију из које нема излаза.

Доприноси нису уплаћивани четири године, због чега запослени који испуњавају услове не могу у пензију, или се пензионишу по сили закона, због година, али добијају умањене пензије јер су последње четири године практично радили на црно.

Предизборна обећања радницима болнице у Источном Сарајеву заборављена су дан након избора. Влада и министарство здравља Републике Српске више и не одговарају на захтјеве радника. Понекад им неко поручи да су преплаћени и да је опстанак болнице у њиховом интересу, што би у преводу значило ако вам се не свиђа довиђења.

Дио љекара, и то оних најстручнијих, већ је отишао. Остали чекају да неко коначно обрати пажњу на њих, али и на пацијенте, јер на болницу у Источном Сарајеву ослања се близу 100 хиљада људи.

“Јутрос су двије раднице Болнице избачене из аутобуса зато што нису имале паре да плате карту. Немамо пара да долазимо на посао, немамо пара ни да једемо”, огорчена је Тијана Симанић медицинска сестра.

Љекар специјалиста Брана Радовић, која у Болници ради више од 20 година каже да је данашње окупљање радника тужни скуп који не би смио да се дешава.

“Наша болница је по квалитету, по стручном кадру и образовању друга у Републици Српској, одмах након Бањалуке. Ми радимо у немогућим условима и не добијамо плате. Министарство здравља зенемарује болницу Касиндол. Фонд здравља убацује нас у минус. Овај кредит који сада подижу је за плате, 30 милиона да се зачепе рупе. Зашто? Ко ће враћати те паре? Зашто се не прочешља рад Фонда? Сва та прича око кретиуда је као да човјека са упалом слијепог цријева умјесто да оперишете лијечите хладним облогама. Пацијен на крају умре”, истиче др Радовић.

Република Српска вјероватно је јединствена у свијету по чињеници да се унапријед одређује колико ће нека болница имати пацијената и колико јој треба лијекова и осталог медицинског материјала, па ако има више болесних, зафали лијекова и нема новца за плате и доприносе запослених.

Болница Источно Сарајево планирани број хоспитализованих пацијената попунила је још у септембру што значи да су сви становници Сарајевско-романијске регије који су се након тога разбољели, или ће се не дај боже разбољети до краја године, непланирани вишак за чије лијечење нема новца.

“Чим се повећа обим посла они смањују бод по којем вас плаћају. То у буквалном преводу значи ако данас прегледате 50 пацијената, прошле године за исти новац сте тебали прегледати 10 пацијената. Колико год се трудимо да подигнемо ниво услуга, они нам то не дозвољавају јер стално смањују цијене по којима нас плаћају. Зашто је ова боница стављена на задње мјесто? Зашто се форсирају бонице у окружењу? Зашто је ова Болница некоме трн у оку?”, пита се др Невенка Пантић-Вуковић предсједник струковног Синдиката доктора медицине Сарајевско-романијске регије.

“Ми и даље, у 21.вијеку на носилима носимо пацијенте у Коронарну јединицу и на Одјељење хирургије. Зар су становници сарајевско-романијске регије грађани другог реда и постоје само онда када се броје гласови на изборима? Сигирни смо да грађани ове регије и запослени у Болници заслужују боље”, истиче др Споменка Јањић предсједник ГО струковног Синдиката доктора медицине Републике Српске.

Запослени у болници Источно Сарајево поручују да хоће своје зарађене плате и све доприносе на те плате, али траже и услове достојне човјека за лијечење пацијената.

Питају се шта је са средствима која су давно обезбјеђења за реконструкцију болнице? Шта је са изградњом нове болнице? Да ли ће ико икада одговарати за то што су средства намјењна за болницу у Источним Сарајеву прије 15 година отишла за изградњу спортске дворане у Александровцу?

На ова питања нема одовора. Директор болнице на службеном је путу у Бањалуци, а из Бањалуке више не стижу ни обећања, јер избори су завршени.

(БН ТВ)

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Исток

08.12.2014 20:05

Ово је злочин према Источном дијелу Републике Српске. Уништи нас црвена банда. Не знам, да ли има неко нормалан да заустави пропадање Источног дијела РС. Шта ради МУП, тузилаштва, видите господо да пропадамо све дубље и дубље. Залосно: Све уништено, и трава ће почети да се суши гдје црвени владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

08.12.2014 20:14

Ово је страшним је условима болница Касиндол. Пар пута сам био у прилици да видим у каквим они условима они раде .... то је катастрофа. Треба под хитно предузети неке мере јер це за пар година пропасти (можда чак и прије). А гдје ће се градјани И.С лијечити? Мораће да иду поприватним болницана... Не знам стварно..... сваки коментар је сувишан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.12.2014 20:15

Засто пропада болница у Касиндолу?Па зато сто није близу Лактаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

све

08.12.2014 20:18

док је ова власт уништаваће се све на истоку , а поготову у Источном Сарајеву . Сарајево и Сарајлије ова власт не подноси и то није тајна , а то се дешава исто и у локалним заједницама гдје год су Сарајлије избјегле . Једини разлог што су Сарајлије и школованије и сналажљивије од осталих .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизор

08.12.2014 20:25

Ако се сами грађани ИС не организују и спасе своју једину здравствену установу,путоваће и за нај мању интервенцију од 100 до 300 км,а паре ће одлазити крајишким сељачким бумбарима.... :-X

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

08.12.2014 20:27

А ста ова власт није унистила....Волио би цути један, бар један позитиван примјер....Све су унистили сто се мозе унистит...СВЕ АЛ БАС СВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко Буха

08.12.2014 20:33

Па обратите се сада за кога сте гласали , то Вам је господо исправна адреса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

08.12.2014 20:47

Погледајте само шта се догађа са истоком од 2006.године до данас...па то је геноцид над сопственим народом.Довољно је само упоредити број становника тада и данас...Људи нама не треба рат, ова нас црвена секта систематски уништава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

08.12.2014 20:49

има добро градјевинслко земљисте, клосарац (лии самардзиц)хоце да гради луксузно приватно насеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

08.12.2014 21:08

па кад су унистили војну болницу у подроманији да би направили центар за поремецене убице сто не бии касиндо. сјетите се само љекара из подроманије све струцњак до струцњака али насим политицарима нису одговарали па их отјјерасе и сад ти доктори раде по иностранству и веома су цијењени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Корлеоне

08.12.2014 21:20

Само нека отму покрадено мозгу свих операција и пљачки у здравству Ранку Шкрбићу, дугогодишњем министру здравља и социјалне заштите РС и сав овај сектор ће бити европског стања. Он је истински гробар овог сектора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алан форд

08.12.2014 21:27

БОГ вас кажњава јер сте гласали за папке.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

поздрав од баје

08.12.2014 21:41

када ће овај народ почети размишљати својом главом, рационално, да је гласао тако, биле би промјене и бар прекид ове и многих дугих агонија које су у току и које ће тек доћи. па ови који воде РС још нису одлучили да уопште раде, па љих то не интересује, битно да сте ви који сте им поново дали глас саучесници геноцида над сопственим народом, зар вас није стид, у том источном дијелу сте многи подржали бају и остале демагоге, ето нам свима па кусајмо кашу од помија, они знају само за себе, зар треба још 9 година да неки то схвате, стварно нико ко за 4 године не уради позитивне помаке, мјењај те, сада је касно и претешко?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунсет

08.12.2014 21:52

Немојте тако размишљати да су ови багрови уништили источни дио Српске зато што је источни. Уништили су они све и у Бањалуци и у Лакташима. У Лакташима не ради ниједна једина државна фирма која је некад радила. Градјевинско предузеће Врбас је давно опустошено и на његовом мјесту су подигли словеначки Меркатор. Погони Руди Чајавеца су такодје уништени. Општина им је у невидјеној дубиози. Градоначелник Тополовић им је рекао да неће имати чиме враћати кредите који сада доспијевају и одмах су га смијенили. И Лакташима и Српском владају зликовци. Уништили су све и на западу и на истоку. Без разлике. Није никако јасно како народ након свега може гласати за њих. Невјероватне ствари се дешавају. Питам се да ли је народ толико излудјен и потонуо да жели колективно самоубиство! Питам се да ли је збиља могућа масовна хипноза односно контрола маса путем електронских медија. Да ли на нама врше такве покусе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуковник

08.12.2014 21:54

Житељима Лијевче -пољб,Лакташа,и сл.је увијек био ближи Загреб ,Бан Јелачић,конференција за тисак него православна браћа са истока РС ,сарајевско романијске регије,подриња,све што је српско и православно,треба спутавати,газити,унизити.Зар вам то не личи на ватикански сценарио,и њихову измјену теза.Зар није чудно то што се Баја више брине за хрватски ентитет него за народ истока РС,а овамо је шатро националиста,па брига њега што нема кадра у Невесињу,што у Касиндолу пацови ходају болницом,у Зворнику-штала од болнице,што су Шкрба и Кљаја,развалили здравствени систем,што ће сви доктори напустити РС,па нека их Баја и кмери лијече,тако треба,ма ко јебе стоку са истока,она им треба само када су избори,мало брашна ,мало ципела,по 20 км,и владаће 4 године а ти глупи народе трпи ову септичку јаму од државе,па се угуши у сопственим говнима.Багро црвена,ближи ти се црни петак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокуз

08.12.2014 22:07

Функционери небитно којој политичкој опцији припадају и чланови њихових породица лијече се у Федерацији и у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиле

08.12.2014 22:07

Гдје је сад на протестима онај КЛОСАРАЦ а пред изборе је висио пред болницом, ја цу ово ја цу оно. Е па тразили сте(гласали сте), добили сте! Како овом народу није јасно да нас унисти ова црвена секта, јос мало и нема нам спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Теслиц

08.12.2014 22:21

Само погледајте у каквом је сјају Бања Теслиц гдје је министар Богданиц предсједник Надзорног одбора и дан данас и купи кајмак преко дивиденди. Ту бању плаца Фонд Здравства 2 милиона годисње а министар диригује улате. Ето таман за плате у Истоцном Сарајеву до краја године. Али НЕ казе Богданиц марионети Томасу, дај прво у Теслиц а овима увалимо јос један кредит. Инаце НЛБ Банка у Теслицу плаца кирију у пословном простору министра Богданица кирија 2100 КМ па ви видите колика му је провизија за набацивање кредита

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

08.12.2014 22:36

Када сам 1994.године чуо од саговорника да ће РСК намјерно уништити Срби, рекао сам му да је луд. Тада ми је он објаснио да сви они који су украли милион тадашњих марака (милион је у то вријеме био парадигма за богаташа)настоје да она нестане јер у том случају нестаје и њихов криминал, односно нема ко да га истражи и процесуира. Црне слутње су се обистиниле. Бојим се да се нешто слично дешава и у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаја БЛ

08.12.2014 22:44

Плате на бањалуцкој Хирургији и у цијелом КЦ БЛ су редовније, али се такодје вец двије године не уплацују доприноси! Ради се у немогуцим условима 24 сата, 7 дана у недјељи. На све стране крв, гној и људски измет! Здравство је пред колапсом. Надам се да це СИПА и Тузиластво БиХ процесљати и рад (боље реци криминал) Фонда здравља, као и Министарства здравља РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

далеко

08.12.2014 23:43

гиле, нису они црвени. Далеко до тога. Ужасно далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.12.2014 23:45

ЗА РЕВЗОРА Теске рјечи си изговорио а то није уреду према нама који смо заједно са вама крвав хљеб јели... Ја сам Крајишник који је заједно да својом браћом са истока ратовао на Трескавици, Илиџи, Игману и Неџарићима. Уништавањем болнице у Касиндолу ова власт пљује на хиљаде бораца и цивила чије су животе спасили доктори који су у та тешка времена имали храбрости да остану и помогну свима нама. Молим БН да покрену хуманитарну акцију за спас болнице у Касиндолу јер ови хоштаплери очито иду да је униште а ја од срца донирам своју мјесечну зараду. Покушајте и видјећете да ће народ масовно одговорити од Новог до Требиња. ВЈЕРУЈТЕ ДА ЈОШ ИМА ЉУДИ. Поздрав браћи са истока. Болница у Касиндолу мора ПОСТОЈАТИ због народа који ту живи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.12.2014 05:10

Ето вам онај лажов Клошарац. Опет вас је излагао и преварио. Сад трпите кад сте наивни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

09.12.2014 05:39

То је план Баје, Херцеговину Хрватима обећао а можда и наплатио и већ потрошио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИС

09.12.2014 06:27

Гласајте опет за Кошарца и Додика. Ето вам, сад пасите трави, јер сте хтјели тако. Не ваља вам образован Огњен, а ваља вам Додик. Тражили сте гледајте сад и пасите траву. Жао ми је стручног кадра што одлази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

09.12.2014 06:33

гледали сте, гледајте не мојте се бунити реално, зар не

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

09.12.2014 06:46

Нису ни поједини доктори ништа бољи од власти. Па др. Радовић Брана је била на листи СНСД, чему сад прича? Особљу болнице није лако, услови јесу тешки а како је пацијентима нико не прича. Пацијени носе лијекове од куће, лијекове које купе себи, храну такође доноси породица, јер у болници нема хране, тј каква је ни свиње је не би јеле. ЗАКАЖЕШ ПРЕГЛЕД КОД ПОЈЕДИНИХ ДОКТОРА , ЧЕКАШ ДВА-ТРИ МЈЕСЕЦА НА РЕД А КАДА ДОЂЕШ ПРВО ТЕ ИЗВРИЈЕЂАЈУ ШТО СИ ДОШАО, ПА НИСАМ ЈА ЈЕДИНИ ЉЕКАР, ПА ИДИ ПРИВАТНО, ПРЕГЛЕДАЛА САМ 10 ПАЦИЈЕНАТА ИТД. НЕКА ЕКИПЕ НОВИНАРА СНИМЕ ХЕМАТОЛОШКО ОДЈЕЉЕЊЕ, ВИДЈЕЋЕТЕ САВ ЈАД И ЧЕМЕР, ГРИЈАЊА ГОТОВО ДА И НЕМА, СОБЕ КАО ГРОБНИЦЕ...СЕСТРЕ БЕЗОСЈЕЋАЈНЕ, ДА НЕ КАЖЕМ ДРУГИ ТЕРМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧИТАЛАЦ

09.12.2014 07:08

Шта је сад са "великим борцем" Клошарцем,гласали сте за њега, колико је ваших пара уложио у куповину гласова могли сте двије плате добити.Исток им је донио побједу,и они са правом сматрају да смо задовољни и да нам ништа не треба .Па сад аферим што рекле наше комшије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

09.12.2014 07:46

Болница у Касиндолу се уништава зато што није у Лакташима. Уништава се зато што је на Истоку Републике Српске. Уништава се зато што има квалитетан кадар. Све фирме од Брчког до Требиња ће се уништити, па и оне здравствене. Али за њима не треба жалити многи су повјеровали лажима пред изборе и гласали за Бају и његов СНСД. Потрчали су за парама које су добили за гласање, потрчали су за три мјесеца радног стажа. САД НЕК ПАТЕ НЕ ТРЕБА ИХ ЖАЛИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмени

09.12.2014 07:51

Ово што се сада дешава, то ни најгорим сновима није нико могао да сања. Погледајте наше здравство, наше здр.установе, она болница је рушевина. То има само код нас. Е јадно и напаћено Сарајево шта си дочекало. Какве варалице владају, незапамћено. Било је и биће превара али ово је увреда за људски род, за интелект. Ови црвени се спрдају са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

09.12.2014 08:21

Срамно и жалосно шта се ради од болнице Касиндол сада. Некада је то била веома јака болница и радио веома стручан кадар, доктори врхунског знања и спасили многе људе , продужили им животни вијек. Нека их стигну Божје казне. Тужно, тужно немам ријечи утјехе за овакво бахато и нечовјечије понашање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

09.12.2014 08:56

Каква је разлика између оних који су протјерали 100 000 Срба и оних који им недозвољавају лијечење

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

09.12.2014 10:13

одговор: Па људи треба да се лијече код приватника под условом да имају новац !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

999

09.12.2014 14:37

Слика говори висе од ријеци насег комплетног здравства. Ста смо доцекали залосна нам мајка !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

09.12.2014 16:46

Љећио сам се у Касиндолу код једне дивне докторице, никада није хтјела ни чоколаду да од било кога узме, исто ми је причала да нема пара да долази на посао и за оброк за вријеме рада. Пошто је јако стручна докторица понудили су јој посао у Федерацији и отисла је. Сада ја идем у Федерацију и плацам пуну цијену прегледа јер од када је она отисла нема ко квалитетно да вас лијеци па ја плацам Федерацији да би ме она прегледала, узас. Јадна зена ми је рекла да мора да отплацује 20 000 КМ Касиндолу одстете јер је дала отказ болници која јој није давала плату. Како то нека ми неко одговори? У Касиндолу министар казе да је проблем висак радника па онда када им неко да отказ јер му не дају плату они му узму паре да би му дозволили отказ. Како то, молим било кога да ми одговори бас ме занима? Они су робовласници, радис за њих без плате и када висе не мозес и морас трбухом за крухом, они ти наплате отказ, морас откупити своју слободу. Грозно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.12.2014 17:13

Та болница је и заслужила да "пропадне", а квази медицинско особље и не треба плаћати!! Заслузују апсолутно све што им се десава !! Услуга никаква, знање-очајно, понашање-пећинско, хигијена-нула, а још и скоро сви траже да им се са "стране" да који динар, за лијечење у покушају!!!!! Нису нам ни потребни. Нека се угледају на болницу у Фоци. Док је ње, имамо гдје отићи. А ове паразите ликвидирати!!!!! Треба да их је срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.12.2014 19:11

Због стања у болници сви сносе кривицу. Влада, министарство, фонд, разноразни "директори", итд. Највећу одговорност има власт Источног Сарајева, која се није мијењала од завршетка рата, а сада шуте као да се њих ово не тиће. Уништили су и покрали све што је могло, а у граду све пропада! Ни једна производна фирма не ради, а они сједе на дебелим општинским и градским платама, потпуно неспособни да било шта поправе! Хоће да воде државу, а нису у стању да управљају ни општином!!! Па Ковач је замјеник Босића у СДС-у... 10 година је начелник општине И.Илиџа, и све што је направио је да је дупло дебљи и маснији... Како неби био са платурином од 4000-5000 км? Је ли га ико чуо да је нешто проговорио око болнице која се налази на његовој општини, гдје се и он лијечи, а гдје људи ни плату не могу добити? Ово су голе чињенице које требају да чују ови који кажу да је "Савез за промјене" требао побједити..Дођите у Источно Сарајево да видите "промјене",које владају 20 година! Ово све ,заједно са СНСД и СДС и свим њиховим "партнерима",треба народ нахватати и отет им све што су напљачкали,па завршити с тим и направити нормалну и демократску државу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

курир

09.12.2014 20:10

Неце, радници, јавно да проговоре, зивјели су на митовима Директора, од Пеица, Здрала и којекаквих, менадзера. Сваки доктор води у своју ординацију или те упути на неког од приватника у Федерацију. Ногу кад сломис. Синик те води на Пале куци! На основу цега да наплатите своје услуге? скоро сте примали медецинског особља!Ниста на поббољсању увјета није урадзеноо .Једино "мртвацница радии" ..Сутате са снимања у Фоцу из Фоце Вама па ондда у Бањалуку ..хаос .хтјели сте са "Турцином "клинику за оплодњу и ето Сад Вас Доддик оплодзава!А Ви се по Косеву лијеците .треба Вас укинути и основати бар добар Дом здравља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамара

09.12.2014 21:05

Бар нека се затвори да људи не гаје лазну наду да имају гдје да се лијече јер тужна истина је да немају. О понашању и струцности љекара да и не говоримо( част изузецима, а има их у цијелој болници једва 4 или 5). Моја мајка је прије три године обољела од лимффома и довољно је само реци д аје за ултра звук била наруцена 27- ог марта а оперисана је на Косеву 10- ог фебруара гдје су људи рекли да је једва зива остала. Сада ми је отац оболио од рака плуца и гледај цуда 10 дана су га држали а једва да су му урадили бронхоскопију како треба, а да не спомињем да ни цт нису урадили како треба. Када сам питала постоји ли могуцност да га водим негдје друго на лијецење да ми дају упутницу као одговор сам добила ријеци:" Није он први који це да лута од доктора до доктора. Вратићете се ви код нас опет. "Оперисан је на другом мјесту, и стварно јесмо се вратили код њих због контролног снимка плуца на коме су оно тобозе видјели да му је то сто је остало од плуца пуно воде и да иде тамо гдје је оперисан. А тамо су се људи насмијали, а како и не би јер његов налаз је био саврсен за цовјека коме су извадили једно плуцно крило. Толико о струцности појединих. У Сремскиј Каменици казу како нас фонд има склопљен споразум о лијецењу са Републиком Српском а нас у Касиндолу лазу како нема. А у цетвртак су дјевојку из Бања Луке одвезли њиховим возилом о троску фонда у Сремску Каменицу и ко је онда овде луд и коме се оци замазују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.12.2014 21:28

Читајући коментаре ГОРАН ВРС И АНА остајем без коментара.Да ли се то говори о болници у И.САРАЈЕВУ или о болници на ЈУГУ АФРИКЕ.Моје мишљене да овакви коментари води мржњи и поделама МИ-ВИ: ОВИ-ОНИ:ИСТОК-ЗАПАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

10.12.2014 00:05

продајте Шкрбићеву кућу у Монте Карлу и извуците јадину болницу у ИС из дугова ЖАЛОСНО ТУЖНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјаво по своје

10.12.2014 02:18

ако је ово истина онда је дјаво доса по своје, годинама сте од биједе узимали паре и поклоне сви редом а сад "“Јутрос су двије раднице Болнице избачене из аутобуса зато што нису имале паре да плате карту. Немамо пара да долазимо на посао, немамо пара ни да једемо”, огорчена је Тијана Симанић медицинска сестра."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андја

10.12.2014 06:28

Дом Здравља у томе истоме Источном Сарајеву функцјонисе без проблема исплачују редовно плате уплаћују све порезе и доприносе помазу становниству послаце возило и екипу у Клек да прегледају болесну баку,општина је власник дома здравља,а болнице влада стога господин који критикује начелника ковача није у праву,гдје су Ковачове надлезности та здравствена установа је у реду,општина Источна Илидја усваја извјестај Дома Здравља који је веч трецу годину позитиван,тамо нема марке дуга,него људи праве суфицит,а касиндол су унистили директори које је именовала влада,Дом Здравља у Источном Сарајеву је вјероватно једина здравствена установа у републици која нема дуга то нека сви провјере,значи када се хоче мозе се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

психолог

10.12.2014 08:24

Болница Касиндол, као и све друго у овој вукојебини, се уништава јер народ годинама изгласава погрешну власт. Нису је дакле изгласавали Французи него они којима треба та болница. За све има лијека али за ово болесно друштво нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

10.12.2014 08:34

У ОВАКВОЈ СИТУАЦИЈИ САМО ВАМ ДРАГИ БОМЕ ПОМОЋИ. А ШТО СЕ ТИЧЕ ВЛАСТИ:ПРЕДСЈЕДНИКА, ПРЕДСЈЕДНИЦЕ,МИНИСТРА И ДИРЕКТОРА ОНИ ВАМ МОГУ ОБЕЗБЈЕДИТИ САМО ВЕТЕРИНАРСКУ СТАНИЦУ-АМБУЛАНТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

10.12.2014 09:25

Ето Вам Клошарца он је главни заступник лакташког лопова за Источно Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцни дио РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10.12.2014 17:18

Дио РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ који се налази од ХЕ Зворник па јузно ка Требињу за Владу Републике Српске не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитна

11.12.2014 18:04

Видим коментаре и не вјерујем, реците само јел треба да се затвори болница која је у рату спасила много људи, болница која је од ницег створила несто? Питате ли се ко је увео цјене? Засто ЦТ иде преко Бањалуке, засто се ти исти снимци оцитавају на Косеву поред редгенолога и Касиндолу? Засто се понизава особље цјеле болнице и засто трпе овакав мобинг од министра и владе? То господо сто плацате и стављате у дзепове и носите кесе то је васе лицно а ово знам из искуства. Зао ми је свих који су просли несто рузно у овој установи и ја сам, ал је то моја ствар. Запитајте се докле ово води да нам се налази оцитавају на Косеву поред насих љекара? Казете нема их има сви су овде људи и ово је срамота . Ви господјо сто писете о дому здравља ја такав не познам, неки дан ме је вас др НОГО довео до слома везано за моје дјете а сестре да споменем није ни било, налаз нисам ни добила, лијек ни написмено вец одговор - НЕ БРИНИТЕ И АКО УМРЕ МОЗЕ ДА ОЗИВИ ТУ ИМА ПРЕДНОСТИ. О каквом ви дому здравља прицате нигдје везе, а примају плату редовно ако цемо равноправно свугдје има и људи и нељуди не оспоравам, ал свугдје и сто се не тице здравства . Само мислим да једна болница која је заиста осјетила рата крвавог није ово заслузила уз дузно постовање.

ОДГОВОРИТЕ