Zašto se uništava Bolnica Kasindo?

Radnici Bolnice Istočno Sarajevo danas su ponovo organizovali polučasovno protesno okupljanje da bi skrenuli pažnju na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze oni, ali i ta zdravstvena institucija.

Republika Srpska 08.12.2014 | 20:50
Zašto se uništava Bolnica Kasindo?

Radnici bonice u Istočnom Sarajevu poslednju platu su primili za mjesec avgust, a i ona je isplaćena zahvaljujući kreditu, pa se tako ta zdravstvena isntitucija samo još više zadužuje i gura u finansijsku provaliju iz koje nema izlaza.

Doprinosi nisu uplaćivani četiri godine, zbog čega zaposleni koji ispunjavaju uslove ne mogu u penziju, ili se penzionišu po sili zakona, zbog godina, ali dobijaju umanjene penzije jer su poslednje četiri godine praktično radili na crno.

Predizborna obećanja radnicima bolnice u Istočnom Sarajevu zaboravljena su dan nakon izbora. Vlada i ministarstvo zdravlja Republike Srpske više i ne odgovaraju na zahtjeve radnika. Ponekad im neko poruči da su preplaćeni i da je opstanak bolnice u njihovom interesu, što bi u prevodu značilo ako vam se ne sviđa doviđenja.

Dio ljekara, i to onih najstručnijih, već je otišao. Ostali čekaju da neko konačno obrati pažnju na njih, ali i na pacijente, jer na bolnicu u Istočnom Sarajevu oslanja se blizu 100 hiljada ljudi.

“Jutros su dvije radnice Bolnice izbačene iz autobusa zato što nisu imale pare da plate kartu. Nemamo para da dolazimo na posao, nemamo para ni da jedemo”, ogorčena je Tijana Simanić medicinska sestra.

Ljekar specijalista Brana Radović, koja u Bolnici radi više od 20 godina kaže da je današnje okupljanje radnika tužni skup koji ne bi smio da se dešava.

“Naša bolnica je po kvalitetu, po stručnom kadru i obrazovanju druga u Republici Srpskoj, odmah nakon Banjaluke. Mi radimo u nemogućim uslovima i ne dobijamo plate. Ministarstvo zdravlja zenemaruje bolnicu Kasindol. Fond zdravlja ubacuje nas u minus. Ovaj kredit koji sada podižu je za plate, 30 miliona da se začepe rupe. Zašto? Ko će vraćati te pare? Zašto se ne pročešlja rad Fonda? Sva ta priča oko kretiuda je kao da čovjeka sa upalom slijepog crijeva umjesto da operišete liječite hladnim oblogama. Pacijen na kraju umre”, ističe dr Radović.

Republika Srpska vjerovatno je jedinstvena u svijetu po činjenici da se unaprijed određuje koliko će neka bolnica imati pacijenata i koliko joj treba lijekova i ostalog medicinskog materijala, pa ako ima više bolesnih, zafali lijekova i nema novca za plate i doprinose zaposlenih.

Bolnica Istočno Sarajevo planirani broj hospitalizovanih pacijenata popunila je još u septembru što znači da su svi stanovnici Sarajevsko-romanijske regije koji su se nakon toga razboljeli, ili će se ne daj bože razboljeti do kraja godine, neplanirani višak za čije liječenje nema novca.

“Čim se poveća obim posla oni smanjuju bod po kojem vas plaćaju. To u bukvalnom prevodu znači ako danas pregledate 50 pacijenata, prošle godine za isti novac ste tebali pregledati 10 pacijenata. Koliko god se trudimo da podignemo nivo usluga, oni nam to ne dozvoljavaju jer stalno smanjuju cijene po kojima nas plaćaju. Zašto je ova bonica stavljena na zadnje mjesto? Zašto se forsiraju bonice u okruženju? Zašto je ova Bolnica nekome trn u oku?”, pita se dr Nevenka Pantić-Vuković predsjednik strukovnog Sindikata doktora medicine Sarajevsko-romanijske regije.

“Mi i dalje, u 21.vijeku na nosilima nosimo pacijente u Koronarnu jedinicu i na Odjeljenje hirurgije. Zar su stanovnici sarajevsko-romanijske regije građani drugog reda i postoje samo onda kada se broje glasovi na izborima? Sigirni smo da građani ove regije i zaposleni u Bolnici zaslužuju bolje”, ističe dr Spomenka Janjić predsjednik GO strukovnog Sindikata doktora medicine Republike Srpske.

Zaposleni u bolnici Istočno Sarajevo poručuju da hoće svoje zarađene plate i sve doprinose na te plate, ali traže i uslove dostojne čovjeka za liječenje pacijenata.

Pitaju se šta je sa sredstvima koja su davno obezbjeđenja za rekonstrukciju bolnice? Šta je sa izgradnjom nove bolnice? Da li će iko ikada odgovarati za to što su sredstva namjenjna za bolnicu u Istočnim Sarajevu prije 15 godina otišla za izgradnju sportske dvorane u Aleksandrovcu?

Na ova pitanja nema odovora. Direktor bolnice na službenom je putu u Banjaluci, a iz Banjaluke više ne stižu ni obećanja, jer izbori su završeni.

(BN TV)

Komentari / 48

Ostavite komentar
Name

Istok

08.12.2014 20:05

Ovo je zločin prema Istočnom dijelu Republike Srpske. Uništi nas crvena banda. Ne znam, da li ima neko normalan da zaustavi propadanje Istočnog dijela RS. Šta radi MUP, tuzilaštva, vidite gospodo da propadamo sve dublje i dublje. Zalosno: Sve uništeno, i trava će početi da se suši gdje crveni vladaju.

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

08.12.2014 20:14

Ovo je strašnim je uslovima bolnica Kasindol. Par puta sam bio u prilici da vidim u kakvim oni uslovima oni rade .... to je katastrofa. Treba pod hitno preduzeti neke mere jer ce za par godina propasti (možda čak i prije). A gdje će se gradjani I.S liječiti? Moraće da idu poprivatnim bolnicana... Ne znam stvarno..... svaki komentar je suvišan...

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

08.12.2014 20:15

Zasto propada bolnica u Kasindolu?Pa zato sto nije blizu Laktasa

ODGOVORITE
Name

sve

08.12.2014 20:18

dok je ova vlast uništavaće se sve na istoku , a pogotovu u Istočnom Sarajevu . Sarajevo i Sarajlije ova vlast ne podnosi i to nije tajna , a to se dešava isto i u lokalnim zajednicama gdje god su Sarajlije izbjegle . Jedini razlog što su Sarajlije i školovanije i snalažljivije od ostalih .

ODGOVORITE
Name

revizor

08.12.2014 20:25

Ako se sami građani IS ne organizuju i spase svoju jedinu zdravstvenu ustanovu,putovaće i za naj manju intervenciju od 100 do 300 km,a pare će odlaziti krajiškim seljačkim bumbarima.... :-X

ODGOVORITE
Name

sirogojno

08.12.2014 20:27

A sta ova vlast nije unistila....Volio bi cuti jedan, bar jedan pozitivan primjer....Sve su unistili sto se moze unistit...SVE AL BAS SVE

ODGOVORITE
Name

Boško Buha

08.12.2014 20:33

Pa obratite se sada za koga ste glasali , to Vam je gospodo ispravna adresa!

ODGOVORITE
Name

Njegoš

08.12.2014 20:47

Pogledajte samo šta se događa sa istokom od 2006.godine do danas...pa to je genocid nad sopstvenim narodom.Dovoljno je samo uporediti broj stanovnika tada i danas...Ljudi nama ne treba rat, ova nas crvena sekta sistematski uništava...

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

08.12.2014 20:49

ima dobro gradjevinslko zemljiste, klosarac (lii samardzic)hoce da gradi luksuzno privatno naselje.

ODGOVORITE
Name

miki

08.12.2014 21:08

pa kad su unistili vojnu bolnicu u podromaniji da bi napravili centar za poremecene ubice sto ne bii kasindo. sjetite se samo ljekara iz podromanije sve strucnjak do strucnjaka ali nasim politicarima nisu odgovarali pa ih otjjerase i sad ti doktori rade po inostranstvu i veoma su cijenjeni.

ODGOVORITE
Name

Don Korleone

08.12.2014 21:20

Samo neka otmu pokradeno mozgu svih operacija i pljački u zdravstvu Ranku Škrbiću, dugogodišnjem ministru zdravlja i socijalne zaštite RS i sav ovaj sektor će biti evropskog stanja. On je istinski grobar ovog sektora.

ODGOVORITE
Name

alan ford

08.12.2014 21:27

BOG vas kažnjava jer ste glasali za papke.............

ODGOVORITE
Name

поздрав од баје

08.12.2014 21:41

када ће овај народ почети размишљати својом главом, рационално, да је гласао тако, биле би промјене и бар прекид ове и многих дугих агонија које су у току и које ће тек доћи. па ови који воде РС још нису одлучили да уопште раде, па љих то не интересује, битно да сте ви који сте им поново дали глас саучесници геноцида над сопственим народом, зар вас није стид, у том источном дијелу сте многи подржали бају и остале демагоге, ето нам свима па кусајмо кашу од помија, они знају само за себе, зар треба још 9 година да неки то схвате, стварно нико ко за 4 године не уради позитивне помаке, мјењај те, сада је касно и претешко?????

ODGOVORITE
Name

sunset

08.12.2014 21:52

Nemojte tako razmišljati da su ovi bagrovi uništili istočni dio Srpske zato što je istočni. Uništili su oni sve i u Banjaluci i u Laktašima. U Laktašima ne radi nijedna jedina državna firma koja je nekad radila. Gradjevinsko preduzeće Vrbas je davno opustošeno i na njegovom mjestu su podigli slovenački Merkator. Pogoni Rudi Čajaveca su takodje uništeni. Opština im je u nevidjenoj dubiozi. Gradonačelnik Topolović im je rekao da neće imati čime vraćati kredite koji sada dospijevaju i odmah su ga smijenili. I Laktašima i Srpskom vladaju zlikovci. Uništili su sve i na zapadu i na istoku. Bez razlike. Nije nikako jasno kako narod nakon svega može glasati za njih. Nevjerovatne stvari se dešavaju. Pitam se da li je narod toliko izludjen i potonuo da želi kolektivno samoubistvo! Pitam se da li je zbilja moguća masovna hipnoza odnosno kontrola masa putem elektronskih medija. Da li na nama vrše takve pokuse?

ODGOVORITE
Name

pukovnik

08.12.2014 21:54

Žiteljima Lijevče -poljb,Laktaša,i sl.je uvijek bio bliži Zagreb ,Ban Jelačić,konferencija za tisak nego pravoslavna braća sa istoka RS ,sarajevsko romanijske regije,podrinja,sve što je srpsko i pravoslavno,treba sputavati,gaziti,uniziti.Zar vam to ne liči na vatikanski scenario,i njihovu izmjenu teza.Zar nije čudno to što se Baja više brine za hrvatski entitet nego za narod istoka RS,a ovamo je šatro nacionalista,pa briga njega što nema kadra u Nevesinju,što u Kasindolu pacovi hodaju bolnicom,u Zvorniku-štala od bolnice,što su Škrba i Kljaja,razvalili zdravstveni sistem,što će svi doktori napustiti RS,pa neka ih Baja i kmeri liječe,tako treba,ma ko jebe stoku sa istoka,ona im treba samo kada su izbori,malo brašna ,malo cipela,po 20 km,i vladaće 4 godine a ti glupi narode trpi ovu septičku jamu od države,pa se uguši u sopstvenim govnima.Bagro crvena,bliži ti se crni petak.

ODGOVORITE
Name

Kokuz

08.12.2014 22:07

Funkcioneri nebitno kojoj političkoj opciji pripadaju i članovi njihovih porodica liječe se u Federaciji i u Beogradu.

ODGOVORITE
Name

gile

08.12.2014 22:07

Gdje je sad na protestima onaj KLOSARAC a pred izbore je visio pred bolnicom, ja cu ovo ja cu ono. E pa trazili ste(glasali ste), dobili ste! Kako ovom narodu nije jasno da nas unisti ova crvena sekta, jos malo i nema nam spasa.

ODGOVORITE
Name

Banja Teslic

08.12.2014 22:21

Samo pogledajte u kakvom je sjaju Banja Teslic gdje je ministar Bogdanic predsjednik Nadzornog odbora i dan danas i kupi kajmak preko dividendi. Tu banju placa Fond Zdravstva 2 miliona godisnje a ministar diriguje ulate. Eto taman za plate u Istocnom Sarajevu do kraja godine. Ali NE kaze Bogdanic marioneti Tomasu, daj prvo u Teslic a ovima uvalimo jos jedan kredit. Inace NLB Banka u Teslicu placa kiriju u poslovnom prostoru ministra Bogdanica kirija 2100 KM pa vi vidite kolika mu je provizija za nabacivanje kredita

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

08.12.2014 22:36

Kada sam 1994.godine čuo od sagovornika da će RSK namjerno uništiti Srbi, rekao sam mu da je lud. Tada mi je on objasnio da svi oni koji su ukrali milion tadašnjih maraka (milion je u to vrijeme bio paradigma za bogataša)nastoje da ona nestane jer u tom slučaju nestaje i njihov kriminal, odnosno nema ko da ga istraži i procesuira. Crne slutnje su se obistinile. Bojim se da se nešto slično dešava i u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Gaja BL

08.12.2014 22:44

Plate na banjaluckoj Hirurgiji i u cijelom KC BL su redovnije, ali se takodje vec dvije godine ne uplacuju doprinosi! Radi se u nemogucim uslovima 24 sata, 7 dana u nedjelji. Na sve strane krv, gnoj i ljudski izmet! Zdravstvo je pred kolapsom. Nadam se da ce SIPA i Tuzilastvo BiH procesljati i rad (bolje reci kriminal) Fonda zdravlja, kao i Ministarstva zdravlja RS!

ODGOVORITE
Name

daleko

08.12.2014 23:43

gile, nisu oni crveni. Daleko do toga. Užasno daleko.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

08.12.2014 23:45

ZA REVZORA Teske rječi si izgovorio a to nije uredu prema nama koji smo zajedno sa vama krvav hljeb jeli... Ja sam Krajišnik koji je zajedno da svojom braćom sa istoka ratovao na Treskavici, Ilidži, Igmanu i Nedžarićima. Uništavanjem bolnice u Kasindolu ova vlast pljuje na hiljade boraca i civila čije su živote spasili doktori koji su u ta teška vremena imali hrabrosti da ostanu i pomognu svima nama. Molim BN da pokrenu humanitarnu akciju za spas bolnice u Kasindolu jer ovi hoštapleri očito idu da je unište a ja od srca doniram svoju mjesečnu zaradu. Pokušajte i vidjećete da će narod masovno odgovoriti od Novog do Trebinja. VJERUJTE DA JOŠ IMA LJUDI. Pozdrav braći sa istoka. Bolnica u Kasindolu mora POSTOJATI zbog naroda koji tu živi.

ODGOVORITE
Name

Ana

09.12.2014 05:10

Eto vam onaj lažov Klošarac. Opet vas je izlagao i prevario. Sad trpite kad ste naivni.

ODGOVORITE
Name

Laki

09.12.2014 05:39

To je plan Baje, Hercegovinu Hrvatima obećao a možda i naplatio i već potrošio.

ODGOVORITE
Name

IS

09.12.2014 06:27

Glasajte opet za Košarca i Dodika. Eto vam, sad pasite travi, jer ste htjeli tako. Ne valja vam obrazovan Ognjen, a valja vam Dodik. Tražili ste gledajte sad i pasite travu. Žao mi je stručnog kadra što odlazi.

ODGOVORITE
Name

zuti

09.12.2014 06:33

gledali ste, gledajte ne mojte se buniti realno, zar ne

ODGOVORITE
Name

Романија

09.12.2014 06:46

Нису ни поједини доктори ништа бољи од власти. Па др. Радовић Брана је била на листи СНСД, чему сад прича? Особљу болнице није лако, услови јесу тешки а како је пацијентима нико не прича. Пацијени носе лијекове од куће, лијекове које купе себи, храну такође доноси породица, јер у болници нема хране, тј каква је ни свиње је не би јеле. ЗАКАЖЕШ ПРЕГЛЕД КОД ПОЈЕДИНИХ ДОКТОРА , ЧЕКАШ ДВА-ТРИ МЈЕСЕЦА НА РЕД А КАДА ДОЂЕШ ПРВО ТЕ ИЗВРИЈЕЂАЈУ ШТО СИ ДОШАО, ПА НИСАМ ЈА ЈЕДИНИ ЉЕКАР, ПА ИДИ ПРИВАТНО, ПРЕГЛЕДАЛА САМ 10 ПАЦИЈЕНАТА ИТД. НЕКА ЕКИПЕ НОВИНАРА СНИМЕ ХЕМАТОЛОШКО ОДЈЕЉЕЊЕ, ВИДЈЕЋЕТЕ САВ ЈАД И ЧЕМЕР, ГРИЈАЊА ГОТОВО ДА И НЕМА, СОБЕ КАО ГРОБНИЦЕ...СЕСТРЕ БЕЗОСЈЕЋАЈНЕ, ДА НЕ КАЖЕМ ДРУГИ ТЕРМИН.

ODGOVORITE
Name

ČITALAC

09.12.2014 07:08

Šta je sad sa "velikim borcem" Klošarcem,glasali ste za njega, koliko je vaših para uložio u kupovinu glasova mogli ste dvije plate dobiti.Istok im je donio pobjedu,i oni sa pravom smatraju da smo zadovoljni i da nam ništa ne treba .Pa sad aferim što rekle naše komšije!

ODGOVORITE
Name

Romanija

09.12.2014 07:46

Bolnica u Kasindolu se uništava zato što nije u Laktašima. Uništava se zato što je na Istoku Republike Srpske. Uništava se zato što ima kvalitetan kadar. Sve firme od Brčkog do Trebinja će se uništiti, pa i one zdravstvene. Ali za njima ne treba žaliti mnogi su povjerovali lažima pred izbore i glasali za Baju i njegov SNSD. Potrčali su za parama koje su dobili za glasanje, potrčali su za tri mjeseca radnog staža. SAD NEK PATE NE TREBA IH ŽALITI.

ODGOVORITE
Name

nepismeni

09.12.2014 07:51

Ovo što se sada dešava, to ni najgorim snovima nije niko mogao da sanja. Pogledajte naše zdravstvo, naše zdr.ustanove, ona bolnica je ruševina. To ima samo kod nas. E jadno i napaćeno Sarajevo šta si dočekalo. Kakve varalice vladaju, nezapamćeno. Bilo je i biće prevara ali ovo je uvreda za ljudski rod, za intelekt. Ovi crveni se sprdaju sa nama.

ODGOVORITE
Name

istina

09.12.2014 08:21

Sramno i žalosno šta se radi od bolnice Kasindol sada. Nekada je to bila veoma jaka bolnica i radio veoma stručan kadar, doktori vrhunskog znanja i spasili mnoge ljude , produžili im životni vijek. Neka ih stignu Božje kazne. Tužno, tužno nemam riječi utjehe za ovakvo bahato i nečovječije ponašanje.

ODGOVORITE
Name

xxl

09.12.2014 08:56

Kakva je razlika između onih koji su protjerali 100 000 Srba i onih koji im nedozvoljavaju liječenje

ODGOVORITE
Name

nn

09.12.2014 10:13

odgovor: Pa ljudi treba da se liječe kod privatnika pod uslovom da imaju novac !!!

ODGOVORITE
Name

999

09.12.2014 14:37

Slika govori vise od rijeci naseg kompletnog zdravstva. Sta smo docekali zalosna nam majka !!!!

ODGOVORITE
Name

Stevan

09.12.2014 16:46

Ljećio sam se u Kasindolu kod jedne divne doktorice, nikada nije htjela ni čokoladu da od bilo koga uzme, isto mi je pričala da nema para da dolazi na posao i za obrok za vrijeme rada. Pošto je jako stručna doktorica ponudili su joj posao u Federaciji i otisla je. Sada ja idem u Federaciju i placam punu cijenu pregleda jer od kada je ona otisla nema ko kvalitetno da vas lijeci pa ja placam Federaciji da bi me ona pregledala, uzas. Jadna zena mi je rekla da mora da otplacuje 20 000 KM Kasindolu odstete jer je dala otkaz bolnici koja joj nije davala platu. Kako to neka mi neko odgovori? U Kasindolu ministar kaze da je problem visak radnika pa onda kada im neko da otkaz jer mu ne daju platu oni mu uzmu pare da bi mu dozvolili otkaz. Kako to, molim bilo koga da mi odgovori bas me zanima? Oni su robovlasnici, radis za njih bez plate i kada vise ne mozes i moras trbuhom za kruhom, oni ti naplate otkaz, moras otkupiti svoju slobodu. Grozno.

ODGOVORITE
Name

Ana

09.12.2014 17:13

Ta bolnica je i zaslužila da "propadne", a kvazi medicinsko osoblje i ne treba plaćati!! Zasluzuju apsolutno sve što im se desava !! Usluga nikakva, znanje-očajno, ponašanje-pećinsko, higijena-nula, a još i skoro svi traže da im se sa "strane" da koji dinar, za liječenje u pokušaju!!!!! Nisu nam ni potrebni. Neka se ugledaju na bolnicu u Foci. Dok je nje, imamo gdje otići. A ove parazite likvidirati!!!!! Treba da ih je sramota.

ODGOVORITE
Name

Zoran

09.12.2014 19:11

Zbog stanja u bolnici svi snose krivicu. Vlada, ministarstvo, fond, raznorazni "direktori", itd. Najveću odgovornost ima vlast Istočnog Sarajeva, koja se nije mijenjala od završetka rata, a sada šute kao da se njih ovo ne tiće. Uništili su i pokrali sve što je moglo, a u gradu sve propada! Ni jedna proizvodna firma ne radi, a oni sjede na debelim opštinskim i gradskim platama, potpuno nesposobni da bilo šta poprave! Hoće da vode državu, a nisu u stanju da upravljaju ni opštinom!!! Pa Kovač je zamjenik Bosića u SDS-u... 10 godina je načelnik opštine I.Ilidža, i sve što je napravio je da je duplo deblji i masniji... Kako nebi bio sa platurinom od 4000-5000 km? Je li ga iko čuo da je nešto progovorio oko bolnice koja se nalazi na njegovoj opštini, gdje se i on liječi, a gdje ljudi ni platu ne mogu dobiti? Ovo su gole činjenice koje trebaju da čuju ovi koji kažu da je "Savez za promjene" trebao pobjediti..Dođite u Istočno Sarajevo da vidite "promjene",koje vladaju 20 godina! Ovo sve ,zajedno sa SNSD i SDS i svim njihovim "partnerima",treba narod nahvatati i otet im sve što su napljačkali,pa završiti s tim i napraviti normalnu i demokratsku državu!

ODGOVORITE
Name

kurir

09.12.2014 20:10

Nece, radnici, javno da progovore, zivjeli su na mitovima Direktora, od Peica, Zdrala i kojekakvih, menadzera. Svaki doktor vodi u svoju ordinaciju ili te uputi na nekog od privatnika u Federaciju. Nogu kad slomis. Sinik te vodi na Pale kuci! Na osnovu cega da naplatite svoje usluge? skoro ste primali medecinskog osoblja!Nista na pobboljsanju uvjeta nije uradzenoo .Jedino "mrtvacnica radii" ..Sutate sa snimanja u Focu iz Foce Vama pa ondda u Banjaluku ..haos .htjeli ste sa "Turcinom "kliniku za oplodnju i eto Sad Vas Doddik oplodzava!A Vi se po Kosevu lijecite .treba Vas ukinuti i osnovati bar dobar Dom zdravlja!

ODGOVORITE
Name

tamara

09.12.2014 21:05

Bar neka se zatvori da ljudi ne gaje laznu nadu da imaju gdje da se liječe jer tužna istina je da nemaju. O ponašanju i strucnosti ljekara da i ne govorimo( čast izuzecima, a ima ih u cijeloj bolnici jedva 4 ili 5). Moja majka je prije tri godine oboljela od limffoma i dovoljno je samo reci d aje za ultra zvuk bila narucena 27- og marta a operisana je na Kosevu 10- og februara gdje su ljudi rekli da je jedva ziva ostala. Sada mi je otac obolio od raka pluca i gledaj cuda 10 dana su ga držali a jedva da su mu uradili bronhoskopiju kako treba, a da ne spominjem da ni ct nisu uradili kako treba. Kada sam pitala postoji li mogucnost da ga vodim negdje drugo na lijecenje da mi daju uputnicu kao odgovor sam dobila rijeci:" Nije on prvi koji ce da luta od doktora do doktora. Vratićete se vi kod nas opet. "Operisan je na drugom mjestu, i stvarno jesmo se vratili kod njih zbog kontrolnog snimka pluca na kome su ono toboze vidjeli da mu je to sto je ostalo od pluca puno vode i da ide tamo gdje je operisan. A tamo su se ljudi nasmijali, a kako i ne bi jer njegov nalaz je bio savrsen za covjeka kome su izvadili jedno plucno krilo. Toliko o strucnosti pojedinih. U Sremskij Kamenici kazu kako nas fond ima sklopljen sporazum o lijecenju sa Republikom Srpskom a nas u Kasindolu lazu kako nema. A u cetvrtak su djevojku iz Banja Luke odvezli njihovim vozilom o trosku fonda u Sremsku Kamenicu i ko je onda ovde lud i kome se oci zamazuju.

ODGOVORITE
Name

007

09.12.2014 21:28

Čitajući komentare GORAN VRS I ANA ostajem bez komentara.Da li se to govori o bolnici u I.SARAJEVU ili o bolnici na JUGU AFRIKE.Moje mišljene da ovakvi komentari vodi mržnji i podelama MI-VI: OVI-ONI:ISTOK-ZAPAD.

ODGOVORITE
Name

istok

10.12.2014 00:05

prodajte Škrbićevu kuću u Monte Karlu i izvucite jadinu bolnicu u IS iz dugova ŽALOSNO TUŽNO

ODGOVORITE
Name

djavo po svoje

10.12.2014 02:18

ako je ovo istina onda je djavo dosa po svoje, godinama ste od bijede uzimali pare i poklone svi redom a sad "“Jutros su dvije radnice Bolnice izbačene iz autobusa zato što nisu imale pare da plate kartu. Nemamo para da dolazimo na posao, nemamo para ni da jedemo”, ogorčena je Tijana Simanić medicinska sestra."

ODGOVORITE
Name

Andja

10.12.2014 06:28

Dom Zdravlja u tome istome Istočnom Sarajevu funkcjonise bez problema isplačuju redovno plate uplaćuju sve poreze i doprinose pomazu stanovnistvu poslace vozilo i ekipu u Klek da pregledaju bolesnu baku,opština je vlasnik doma zdravlja,a bolnice vlada stoga gospodin koji kritikuje načelnika kovača nije u pravu,gdje su Kovačove nadleznosti ta zdravstvena ustanova je u redu,opština Istočna Ilidja usvaja izvjestaj Doma Zdravlja koji je več trecu godinu pozitivan,tamo nema marke duga,nego ljudi prave suficit,a kasindol su unistili direktori koje je imenovala vlada,Dom Zdravlja u Istočnom Sarajevu je vjerovatno jedina zdravstvena ustanova u republici koja nema duga to neka svi provjere,znači kada se hoče moze se.

ODGOVORITE
Name

psiholog

10.12.2014 08:24

Bolnica Kasindol, kao i sve drugo u ovoj vukojebini, se uništava jer narod godinama izglasava pogrešnu vlast. Nisu je dakle izglasavali Francuzi nego oni kojima treba ta bolnica. Za sve ima lijeka ali za ovo bolesno društvo nema.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

10.12.2014 08:34

U OVAKVOJ SITUACIJI SAMO VAM DRAGI BOME POMOĆI. A ŠTO SE TIČE VLASTI:PREDSJEDNIKA, PREDSJEDNICE,MINISTRA I DIREKTORA ONI VAM MOGU OBEZBJEDITI SAMO VETERINARSKU STANICU-AMBULANTU.

ODGOVORITE
Name

Лаки

10.12.2014 09:25

Ето Вам Клошарца он је главни заступник лакташког лопова за Источно Сарајево.

ODGOVORITE
Name

Istocni dio REPUBLIKE SRPSKE

10.12.2014 17:18

Dio REPUBLIKE SRPSKE koji se nalazi od HE Zvornik pa juzno ka Trebinju za Vladu Republike Srpske ne postoji.

ODGOVORITE
Name

nebitna

11.12.2014 18:04

Vidim komentare i ne vjerujem, recite samo jel treba da se zatvori bolnica koja je u ratu spasila mnogo ljudi, bolnica koja je od niceg stvorila nesto? Pitate li se ko je uveo cjene? Zasto CT ide preko Banjaluke, zasto se ti isti snimci ocitavaju na Kosevu pored redgenologa i Kasindolu? Zasto se ponizava osoblje cjele bolnice i zasto trpe ovakav mobing od ministra i vlade? To gospodo sto placate i stavljate u dzepove i nosite kese to je vase licno a ovo znam iz iskustva. Zao mi je svih koji su prosli nesto ruzno u ovoj ustanovi i ja sam, al je to moja stvar. Zapitajte se dokle ovo vodi da nam se nalazi ocitavaju na Kosevu pored nasih ljekara? Kazete nema ih ima svi su ovde ljudi i ovo je sramota . Vi gospodjo sto pisete o domu zdravlja ja takav ne poznam, neki dan me je vas dr NOGO doveo do sloma vezano za moje djete a sestre da spomenem nije ni bilo, nalaz nisam ni dobila, lijek ni napismeno vec odgovor - NE BRINITE I AKO UMRE MOZE DA OZIVI TU IMA PREDNOSTI. O kakvom vi domu zdravlja pricate nigdje veze, a primaju platu redovno ako cemo ravnopravno svugdje ima i ljudi i neljudi ne osporavam, al svugdje i sto se ne tice zdravstva . Samo mislim da jedna bolnica koja je zaista osjetila rata krvavog nije ovo zasluzila uz duzno postovanje.

ODGOVORITE