И шта кажеш, за Билбао играју само Баскијци?! Ахааа!!!

Цела Шпанија прича о 20-годишњем нападачу који је у суботу дебитовао за баскијске Лавове.

Фудбал 09.12.2014 | 18:00
И шта кажеш, за Билбао играју само Баскијци?! Ахааа!!!

Позната је легенда о Атлетик Билбау и јединственом правилу да за овај клуб играју само Баски. Клуб се и даље држи тог правила које је деценијама било стриктно да за клуб могу да наступају само играчи рођени у Баскији. Временом је то правило “омекшано”, па су за Лавове са Сан Мамеса заиграли и фудбалери који имају баскијско порекло или су рођени негде друго, али су одрасли у овој регији. Тако је пре три године први пут у за Атлетик заиграо и тамнопути фудбалер. Реч је о Ђонасу Рамаљу, чија мајска је Баскијка, а отац је из Анголе.

Међутим, у суботу је и дефинитивно историја Билбаа добила ново поглавље. Тамнопути, 20-годишњи Ињаки Вилијамс је постао први фудбалер потпуно афричких корена који је заиграо за Атлетик Билбао! Реч је о момку чији родитељи су емигрирали из Гане преко Либерије у Баскију, где је и рођен мали Ињаки чије име је типично баскијско.

Прошао је омалдинске категорије Атлетика, ове сезоне је блистао у Б тиму где је на 15 мечева постигао 11 голова и повреда Адурица му је отврила врата првог тима. У суботу је против Кордобе дебитовао у стартних 11.

Самим тиме што је одиграо први минут за Атлетик у Примери, Вилијамсова цена је скочила са 600.000 евра на 20 милиона евра. Толико после дебија износи откупна клаузула за овог момка којег пореде са Патриком Клајвертом. Клаузула о повећању откупне клаузуле је донела профит и самом играчу јер му је плата сада повећања за четири пута.

Коментари / 0

Оставите коментар