I šta kažeš, za Bilbao igraju samo Baskijci?! Ahaaa!!!

Cela Španija priča o 20-godišnjem napadaču koji je u subotu debitovao za baskijske Lavove.

Fudbal 09.12.2014 | 18:00
I šta kažeš, za Bilbao igraju samo Baskijci?! Ahaaa!!!

Poznata je legenda o Atletik Bilbau i jedinstvenom pravilu da za ovaj klub igraju samo Baski. Klub se i dalje drži tog pravila koje je decenijama bilo striktno da za klub mogu da nastupaju samo igrači rođeni u Baskiji. Vremenom je to pravilo “omekšano”, pa su za Lavove sa San Mamesa zaigrali i fudbaleri koji imaju baskijsko poreklo ili su rođeni negde drugo, ali su odrasli u ovoj regiji. Tako je pre tri godine prvi put u za Atletik zaigrao i tamnoputi fudbaler. Reč je o Đonasu Ramalju, čija majska je Baskijka, a otac je iz Angole.

Međutim, u subotu je i definitivno istorija Bilbaa dobila novo poglavlje. Tamnoputi, 20-godišnji Injaki Vilijams je postao prvi fudbaler potpuno afričkih korena koji je zaigrao za Atletik Bilbao! Reč je o momku čiji roditelji su emigrirali iz Gane preko Liberije u Baskiju, gde je i rođen mali Injaki čije ime je tipično baskijsko.

Prošao je omaldinske kategorije Atletika, ove sezone je blistao u B timu gde je na 15 mečeva postigao 11 golova i povreda Adurica mu je otvrila vrata prvog tima. U subotu je protiv Kordobe debitovao u startnih 11.

Samim time što je odigrao prvi minut za Atletik u Primeri, Vilijamsova cena je skočila sa 600.000 evra na 20 miliona evra. Toliko posle debija iznosi otkupna klauzula za ovog momka kojeg porede sa Patrikom Klajvertom. Klauzula o povećanju otkupne klauzule je donela profit i samom igraču jer mu je plata sada povećanja za četiri puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar