Овјерене кандидатске листе

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ овјерила је данас кандидатске листе за избор српских делегата у новом сазиву Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и кандидатске листе за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске.

Босна и Херцеговина 08.12.2014 | 17:54
Овјерене кандидатске листе

На сједници у Сарајеву ЦИК БиХ овјерио је пет кандидатских листи са укупно 15 имена за избор српских делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Овјерена је кандидатска листа посланика у Народној скупштини Републике Српске Радована Вуковића на којој су Небојша Радмановић и Бошко Томић.

На кандидатској листи посланика у Народној скупштини Српске Радована Вишковића су Средоје Новић, Сњежана Бурсаћ-Новаковић и Срђан Мазалица.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица доставио је кандидатску листу на којој су Огњен Тадић, Костадин Васић, Милан Ковач и Перо Ђурић.

На кандидатској листи посланика у Народној скупштини Републике Српске Дарка Бањца су Дарко Бабаљ, Благоје Симић и Драгомир Љубојевић.Кандидатску листу посланика у Народној скупштини Републике Српске Споменке Стевановић чине Драгутин Родић, Драшко Аћимовић и Томислав Пртић.

Од 23 кандидатске листе за избор делегата у Вијеће народа Републике Српске ЦИК БиХ овјерио је 21, док по једна из реда хрватског народа и реда осталих нису овјерене, јер је приликом провјере утврђено да су се поједини кандидати на тим листама другачије национално изјаснили на локалним изборима 2012. године.

Те кандидатске листе биће враћене предлагачима да изврше замјену кандидата, јер ће у супротном њихове кандидатске листе бити овјерене у дијелу у којем испуњавају услове за овјеру.

За избор делегата у Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа достављено је девет листи на којима је 29 кандидата из реда хрватског народа девет, од којих једна није овјерена, из реда бошњачког народа двије листе са 15 кандидата, а из реда осталих три кандидатске листе, од којих једна није овјерена, са 12 кандидата.

Неколицини изабраних на протеклим општима изборима утврђен је престанак мандата у скупштинама општина и градова и додијељен сљедећим на листама са општих избора одржаних 2012. године.

Коментари / 0

Оставите коментар