Видјело се колико Матић значи Челсију!

Одсуство Немање Матића из тима један је од главних узрока пораз Челсија од Њукасла 2:1 у 15. колу Премијер лиге.

Фудбал 09.12.2014 | 22:20
Видјело се колико Матић значи Челсију!

Матић је био суспендован због жутих картона, а Џон Оби Микел није га заменио како треба, пише ’Сqуаwка’, портал фудбалским анализама и статистикама.

“Позициониран испред дефанзивне четворке, Матић спречава контре ривала и представља штит одбрани. Укратко, Микел то није чинио и Матићева важност за Челси постала је јасна“, наводи се на сајту.

Микел је шест пута стартовао на мечу са ’Свракама’, ниједном успешно, а од тога је три пута направио фаул. Највећи пропуст Нигеријац је направио код другог гола Њукасла.

“Микел је код те контре био ухваћен на противничкој половини и неуспешно је стартовао на Пересу. Без Микела на свом месту, лопта је завршила на Челсијевом делу терена, а потом и у мрежи“, пише ’Сqуаwка’.

Потом је Микелова игра упоређена са Матићевом игром у недавном мечу са Сандерлендом – тада је српски фудбалер имао шест успешних стартова и није се у невреме налазио на ривалској половини.

Такође, наводи се да је Матић виталан за Челси и због прецизности у додавању – чак 89% пасова српског фудбалера завршило је где треба.

“Без сумње, Матић је најважнији играч Челсија“, написао је после пораза од Њукасла Дани Хигинботам, бивши играч Саутемптона и Стоука.

Коментари / 0

Оставите коментар