Vidjelo se koliko Matić znači Čelsiju!

Odsustvo Nemanje Matića iz tima jedan je od glavnih uzroka poraz Čelsija od Njukasla 2:1 u 15. kolu Premijer lige.

Fudbal 09.12.2014 | 22:20
Vidjelo se koliko Matić znači Čelsiju!

Matić je bio suspendovan zbog žutih kartona, a Džon Obi Mikel nije ga zamenio kako treba, piše ’Squawka’, portal fudbalskim analizama i statistikama.

“Pozicioniran ispred defanzivne četvorke, Matić sprečava kontre rivala i predstavlja štit odbrani. Ukratko, Mikel to nije činio i Matićeva važnost za Čelsi postala je jasna“, navodi se na sajtu.

Mikel je šest puta startovao na meču sa ’Svrakama’, nijednom uspešno, a od toga je tri puta napravio faul. Najveći propust Nigerijac je napravio kod drugog gola Njukasla.

“Mikel je kod te kontre bio uhvaćen na protivničkoj polovini i neuspešno je startovao na Peresu. Bez Mikela na svom mestu, lopta je završila na Čelsijevom delu terena, a potom i u mreži“, piše ’Squawka’.

Potom je Mikelova igra upoređena sa Matićevom igrom u nedavnom meču sa Sanderlendom – tada je srpski fudbaler imao šest uspešnih startova i nije se u nevreme nalazio na rivalskoj polovini.

Takođe, navodi se da je Matić vitalan za Čelsi i zbog preciznosti u dodavanju – čak 89% pasova srpskog fudbalera završilo je gde treba.

“Bez sumnje, Matić je najvažniji igrač Čelsija“, napisao je posle poraza od Njukasla Dani Higinbotam, bivši igrač Sautemptona i Stouka.

Komentari / 0

Ostavite komentar